zajlik a szervezés

2020.05.06. 17:59

Megrendezik az első kalocsai összművészeti fesztivált

Annak ellenére is folytatja az első kalocsai összművészeti fesztivál megszervezését a város, hogy még nem lehet megmondani, mikor kerülhet rá sor.

Gábor János

Pécsi Vivienék folytatják a fesztivál szervezését

Forrás: Petőfi Népe

A hasonló kecskeméti rendezvény mintájára tervezett esemény először csak egy-két napos lesz, de később szeretnék bővíteni, figyelembe véve azt is, hogy ne vonjanak el közönséget, vagy résztvevőket a környék népszerű alkotótábo­raitól. A fesztivált nem sokkal a koronavírus-járvány magyarországi megjelenése előtt jelentették be, más nagyívű tervekkel együtt, amelyekről a kialakult helyzetben sem mondanak le.

– A rendkívüli vírushelyzet miatt az ötletbörzénk elmaradt, és vélhetően a következő hetekben sem tudunk majd személyesen találkozni a szervezőkkel, de online tartjuk a kapcsolatot. Ez egy minifesztivál lesz, amit a jövőben négynaposra szeretnénk bővíteni, és minden művészeti ágazatot bemutatna – mondta egyelőre csak összefoglaló jelleggel a programért felelős Pécsi Vivien. Az önkormányzati képviselő, egyben a Kalocsai Művelődési Központ és Könyvtár munkatársa hangsúlyozta: a rendezvénysorhoz már most keresik a támogatókat, akikre elsősorban a zenei programok és a vendéglátás megszervezésében számítanak majd.

Az önkormányzati képviselő szerint „Kalocsa és a helyi művészet is megérdemel” egy olyan programsorozatot, amelyen alkotni lehet, illetve kapcsolatokat építeni a művek terjesztéséhez, vagy csak népszerűsíteni a folklórt, és az sem árt, ha a rendezvény közben lehetőséget kínál szórakozásra, beszélgetésekre. Az összművészeti fesztivál lebonyolításában rutinos kecskeméti tanácsadók is segítik a Művelődési Központot, mondta Pécsi Vivien, a szervezők nevében leszögezve: bár a veszélyhelyzet miatt egyelőre nem tudni, mikor kerülhet sor a rendezvényre, mindenképpen figyelembe veszik a régió népszerű alkotótáborainak időpontját, nehogy valamelyikkel ütközzön, hiszen ezzel kölcsönösen ártanának egymásnak. A szervezőcsapatot helyben a Kalocsai Kortárs Művészeti Klub fogja támogatni, fűzte hozzá a fesztiválprogram szervezéséért felelős Pécsi Vivien.

Pécsi Vivienék folytatják a fesztivál szervezését
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában