városszépítők

2020.05.30. 07:00

Ismét virágba borult Szabadszállás központja

Májusban folytatódott a tavaly ősszel megkezdett Virágos Szabadszállásért virágosítási akció.

Gulyás Sándor

A lelkes városszépítők a növények gondozásában is részt vállaltak

Forrás: Petőfi Népe

Az önkéntes városszépítők ezúttal – többek között – a Kossuth utcán, a posta, a közösségi ház és az önkormányzat előtt ültettek virágpalántákat a közterületi tartókba. A színpompás ötszirmú, csillag alakú egynyári virágok a városközpont ékei lettek. A költségeket idén is a lakossági adományok fedezték.

– A virágosítási akció Bognár Lajosné és Csorbáné Szabó Zsuzsanna kezdeményezésére indult el Szabadszálláson. A lelkes hölgyek nemcsak önkénteseket toboroztak maguk mellé, hanem maguk jártak házról házra, támogatók után kutatva. A lakosság nyitottnak bizonyult, és rövid idő alatt összegyűlt az ezer tő vinca ára – mondta el hírportálunk érdeklődésére Bencze Ildikó, Szabadszállás alpolgármestere.

– A civil kezdeményezést önkormányzatunk is felkarolta. A közmunkaprogramban részt vevők segítettek a virágok elültetésében. A hiányzó mennyiséget a kertészetünkben nevelt palántákkal pótoltuk. A növények locsolását és gondozását a Gazdasági és Műszaki Ellátó Szervezet vállalta magára. Június közepén kerül átadásra az új buszállomásunk, melyet ibolyákkal, vincákkal kívánjuk otthonosabbá tenni majd. A tartóládák hamarosan elkészülnek. A virágosítási akció a jövőben is tovább folytatódik, hogy még szebbé és vonzóbbá tegyük városunk központját – tette hozzá az alpolgármester.

Támogatók segítségével fásítás kezdődött a településen, az öreg, beteg fákat kivágták, helyükre új facsemeték kerülnek.

– Ugyancsak május elején kezdődött a fásítás váro­sunkban. Kivágásra kerületek a Honvéd utcán lévő kiöregedett és beteg fák. Pótlásuk folyamatban van. A fásítás is a lelkes támogatók segítségével valósul meg, a lakosság ugyanis egy emberként áll mellénk. Önkormányzatunk költségvetése a jelenlegi helyzet miatt szűkre szabott, így a támogatók nélkül nem sikerült volna ilyen gyorsan pótolni a kivágott fákat – tette hozzá Bence Ildikó alpolgármester.

A lelkes városszépítők a növények gondozásában is részt vállaltak
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában