MAGYAR VÖRÖSKERESZT

2020.05.16. 16:58

A kalocsai mentőállomást is díjazza a szervezet

Bár a Nemzetközi Vöröskereszt napja (május 8.) alkalmából tervezett ünnepélyek és díjátadók a vírusveszély miatt megyeszerte elmaradnak, megkapják elismerésüket azok, akiket a szervezet kalocsai csoportja terjesztett fel jutalmazásra.

Gábor János

A Vöröskereszt és a mentők közös rendezvényeket is szoktak tartani

Forrás: Petőfi Népe

Idén egy egész munkahelyet is javasoltak, mivel nem tudtak volna csupán egy személyt kiemelni a csapatból. Nyugalmazott pedagógus és aktív óvónő ugyancsak szerepel a kitüntetésre várók között.

– A Nemzetközi Vöröskereszt napja környékén szervezett ünnepségen szoktunk köszönetet mondani azoknak az állandó, rendíthetetlen segítőinknek, akikre mindig számíthatunk. Így lett volna ez ebben az évben is, de az ünnepséget kénytelenek vagyunk később pótolni – nyilatkozta Szeitzné Nyírő Csilla, a Magyar Vöröskereszt kalocsai csoportjának vezetője, aki a sajtóban jelentette be, hogy ebben az évben mely aktivistáikat tüntetik ki.

A díjazottak között van Tóth Erika óvónő és drámapedagógus, aki több éve programszervezője és foglalkoztatója a nyári balatoni táboroknak, amelyeket fogyatékkal élő és hátrányos helyzetű gyermekeknek rendeznek. Felterjesztették jutalmazásra Greminger Péterné Éva nyugalmazott egészségügyi szaktanárt.

A Vöröskereszt és a mentők közös rendezvényeket is szoktak tartani
Fotó: Petőfi Népe

Ő már aktív pedagógusként is aktivistája volt a szervezetnek, és ezt a munkát civil foglalkozásából visszavonulva sem hagyta abba. A harmadik elismerést szokatlan módon nem egyetlen személy, hanem egy munkahely, a kalocsai mentő­állomás kapja.

– Az állomás régóta támogatja az elsősegélynyújtó rendezvényeinket, legyen az a „Vakációzz biztonságosan!”, vagy bármely területi és megyei verseny. Ezeken az eseményeken a mentőszolgálat dolgozói már nagyon sokszor mutatták meg szaktudásukat, lelkesedésüket – méltatta a csapatot Szeitzné, név szerint is kiemelve Varga-Urbán Erika mentőtisztet, valamint az állomás szakápolóit: Hreskó Zsoltot, Szalai Attilát, Nemes Róbertet, Kapitány Gábort és Szeitz Tibort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában