SOLTVADKERT

2020.04.23. 13:10

Sokan halasztják el most az autóvásárlást

A jármű-kereskedelmet abban a pillanatban megérintette a válság, amikor elkezdődött a járvány és elkezdődött ez az őrület – nyilatkozta hírportálunknak Kévés Ferenc, a soltvadkerti Autócent Kft. tulajdonosa.

Barta Zsolt

Új autó érkezik a cég soltvadkerti kereskedésébe

Forrás: Petőfi Népe

– A magánvásárlók abban a pillanatban eltűntek, ahogy bejelentették a válságot. Akiknek volt rendelése, azok többsége átvette az új autóját. Egy-két ember halasztott átadást kért tőlünk. Igaz ez a használt autókra csakúgy, mint az új autókra. A cégek szerencsére nem tűntek el, hanem továbbra is vásárolnak. Ennek kimondottan örülünk. Viszont azzal, hogy jó idő van, húsvét után kezdtek megjelenni az érdeklődők. Bízom benne, hogy lesznek közöttük vevők is. A tíz évvel ezelőtti válság során az akkori alsó kategóriás autóknál tűnt el máról holnapra a vevőréteg. Viszont a nagy értékű, magas hozzáadott értékkel, prémium­felszereltséggel rendelkező járművek piacán nem történt visszaesés.

A magánvásárlók kivárnak. Kévés Ferenc szerint ma nincs olyan, hogy olcsóbb vagy akár drágább autókat nem vásárolnak. Viszont örömteli, hogy az autógyárak megkezdik a termelést, olyan boltok is kinyitnak, amelyek korábban azonnal bezártak.

– Úgy érezzük, hogy megindult a mozgás. Jó lenne, ha egy-két héten belül visszaállhatna a vásárlási kedv, még ha ez nem is olyan intenzív, mint amilyen tavaly volt. Bevételre nagy szükség van, mert nem történt leépítés a cégnél. Ötvenen dolgozunk. Igaz, a dolgozók egy része négy-, hatórás műszakot teljesít. Nagyon sok rendőrautót is javítunk. A legfontosabb, hogy a munka menjen, le ne álljon – mondja Kévés Ferenc.

Új autó érkezik a cég soltvadkerti kereskedésébe
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában