sportcsarnok

2020.04.29. 18:00

Régészeti feltárás után indul az építkezés Solton

A héten megkezdődtek az új városi multifunkcionális sportcsarnok építési munkálatai.

Lencsés P. Anna

Jelenleg a terület tisztítása folyik

Forrás: Lencsés P. Anna

Az épület a Kossuth Lajos utcában, a Vécsey Károly Általános Iskola területén épül fel. A kivitelező felé átadták a területet, tájékoztatta hírportálunkat Németh István, Solt polgármestere.

Elmondta, hogy a kivitelezési munkák megkezdése előtt, a sportlétesítmény helyén kötelezően régészeti feltárási munkák kezdődnek, amelyek egy hónapon keresztül fognak tartani. Jelenleg a terület megtisztítása folyik, amely fakivágással, valamint néhány járda térkő burkolatának felszedésével jár. Ezt követően leszedik a talaj felső humuszrétegét, mintegy harminc centiméter vastagságban. Az előkészített területet ezután Wilhelm Gábor régész vezetésével a Kecskeméti Katona József Múzeum munkatársai fogják átvizsgálni.

A néhány héttel ezelőtt végzett előzetes feltárások során középkori települést igazoló leletanyag került elő a föld alól, amely arra utal, hogy további emlékeket rejt a terület. A feltárás költsége megállapodás alapján nyolc és fél millió forint, ennek finanszírozása a város saját költségvetéséből történik.

A régészeti munkálatokat követően, egy hónap múlva elkezdődhet az új sportcsarnok építése. A 2400 négyzetméter alapterületű létesítmény 940 millió forintba kerül, ehhez 450 millió forint állami támogatást kapott előzetesen a város, a fennmaradó költséget saját forrásból fedezik. – A jövő év szeptemberére elkészülő multifunkciós létesítményt napközben az iskolások fogják használni. Az ezer főt befogadó sportcsarnok szükség szerint két részre osztható, a küzdőtér kézilabdapálya-méretű, hossza negyvenöt, szélessége huszonöt méter lesz. Tanítási idő után a városban működő gyermek- és felnőtt-sportegyesületek tagjai is használhatják. Az épület alkalmas lesz egyéni és csapatversenyek lebonyolítására, valamint megfelelő helyszíne lehet nagyszabású kulturális programoknak is – osztotta meg a terveket Németh István polgármester.

Jelenleg a terület tisztítása folyik
Fotó: Lencsés P. Anna

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában