koronavírus

2020.04.01. 14:00

Minden háztartás ingyen kap egy liter kézfertőtlenítőt Kunfehértón

Nagylelkű felajánlás érkezett a kunfehértói önkormányzathoz a településen működő Aranykapu Zrt.-től, több mint négymillió forint értékben kilencszáz üveg kézfertőtlenítőt osztanak szét a lakosság körében.

Pozsgai Ákos

Szerda délelőtt kezdték meg az önkormányzat munkatársai annak a kilencszáz üveg hetvenszázalékos alkoholtartalmú kézfertőtlenítő szernek a kiosztását, amelyet az Aranykapu Zrt. Ajánlott fel a településnek. A kunfehértői gyár egy partner cégétől vásárolt összesen ezer liter fertőtlenítőszert, ebből száz liter a fehértói üzem saját részre magtartott, illetve dolgozói között osztott szét, a többi egy literes kicsomagolású kilencszáz üveg fertőtlenítőszert a település lakói kapják meg, minden háztartásnak jut egy liter.

Az önkormányzat önkéntesek felajánlásával egy hete megkezdte a mosható és fertőtleníthető egészségügyi szájmaszkok készítését, amit magánszemélyek, dajkák és óvónők varrnak az otthonaikban. A fertőtlenítőszer mellé a háztartások ebből is kapnak egyet, később pedig a település minden lakójának fog jutni az ingyen maszkból – tájékoztatott Huszár Zoltán polgármester, aki azt is elmondta, hogy a fertőtlenítőszer mellé tájékoztatót is osztanak a helyes használatról. A kézfertőtlenítőszert elsőként a külterületeken élők kapják meg, utána a belterületen osztják szét.

A kunfehértói cég korábban húsvétkor tojást, ősszel pedig almát oszt a település lakói között, mivel azonban ez személyes találkozás nélkül nem megoldható. Így a koronavírus-járvány miatt döntött úgy az Aranykapu Zrt., hogy egyik partnercégétől, amelynek tiszta alkoholt állít elő és szállít ablakmosó folyadékhoz, és ahol most szintén kézfertőtlenítő gyártására álltak át, hogy nagyobb mennyiségű kézfertőtlenítőt vásárolt és azt ajánlja fel a település lakói számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában