frissítve videóval

2020.04.23. 17:26

Hazánkban még nem látott kötelék repült Kecskemét térségében

Új kötelék-formációt gyakoroltak be szerdán a honvédség repülőgépeivel, olvasónknak sikerült lefotóznia a hazánkban eddig páratlan látványosságot.

Hraskó István

Forrás: illusztráció

Fotó: Bús Csaba

Péntek este a repülőbázis honlapján képek jelentek meg a kötelékről.

Öt repülőgépet sikerült lefotóznia szerdán délelőtt olvasónknak Tiszaug fölött. Az jól látható, hogy három utas/teherszállító gépet kísért két vadászrepülőgép. Megkerestük a Honvédelmi Minisztérium sajtóosztályát, mi is lehetett a különös kötelék.

– A COVID-19 vírusjárvány következtében a polgári légi forgalom Magyarország légterében mintegy 80 százalékkal csökkent. A katonai repülések tekintetében a gyakorlatok egy részét törölték, illetve elhalasztották, de a pilóták kiképzési repülései továbbra is folytatódnak. A fotó egy ilyen kiképzési repülésről készült, amikor a pilóták egy új kötelék-formációt gyakoroltak be. Ezen egy AN-26, két GRIPEN, egy Falcon (F7X) és egy Airbus A319-es repülőgép vett részt. Ilyen kötelék Magyarországon még nem repült. Ennek végrehajtása több koncentrációt és ezáltal több gyakorlást is igényel a pilótáktól – tudtuk meg a sajtóosztálytól.

Tiszaalpáron készült ez a kép
Fotó: Sinkó Zsolt / Olvasói fotó
Tizsaugon így nézett ki a kötelék Fotó: Falusiné Péli Melinda / Olvasói fotó

Ha ön is készített felvételt a kötelékről, küldje el a [email protected] e-mail címre!

 

Borítóképünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában