betelepítés

2020.04.26. 21:20

Elkezdődött a fásítás Majsa főterén

A tarvágást követően holdbéli tájhoz hasonlított a város főtere, de csütörtökön megkezdődött a Petőfi tér betelepítése növényekkel.

Tapodi Kálmán

A majsai főtérre naponta érkeznek a fákkal teli kamionok

Forrás: Tapodi Kálmán

Kamionokkal érkeznek azok a földlabdás, előnevelt fák, amiket sorra ültetnek el a megújuló főtéren. A templom főbejárata előtti térre négy darab Szent István-hárs került, de igen változatos lesz majd a park növényvilága.

A főtéren körülbelül nyolcvan darabból állt a faállomány, aminek helyére a beruházás végére több mint kétszáz darabot ültetnek. A fák között lesz a többi között: tatárjuhar, kőris, díszcseresznye, varázsfa, oszlopgyertyán, kis- és nagylevelű hárs, fanyarka, mezei juhar, vadgesztenye, vér- és gömbjuhar is.

A főtéri faleváltást – a hozzáértők szerint – már évtizedekkel ezelőtt meg kellett volna kezdeni, mert mostanra sok lett a beteg és életveszélyes fa. A képviselő-testület ezért döntött a tar­vágásról.

A felújítási munkák során az is kiderült, hogy a templom körüli zöldterület alig egyharmadát tudták eddig öntözni, de most ezt is megoldják.

A majsai főtérre naponta érkeznek a fákkal teli kamionok
Fotó: Tapodi Kálmán

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában