BÁCS-KISKUN

2020.04.20. 10:13

A kecskeméti konzervgyárnál is segítenek

Újabb vállalatokhoz érkeztek honvédelmi irányító törzsek a lakosság biztonságos élelmiszer- és gyógyszerellátása érdekében – közölte a Honvédelmi Minisztérium.

baon.hu

A katonák a biztonságos működés érdekében dolgoznak

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: MTI

A múlt héten tizeneggyel nőtt azon vállalatok száma, ahol a Honvédelmi Irányító Törzsek segítik a zavartalan és biztonságos működést. Így már összesen 104 vállalat működését segítik Honvédelmi Irányító Törzsek, melyek továbbra sem veszik át az érintett vállalatok irányítását. Azért vesznek részt a vállalatok életében, hogy biztosítsák azok folyamatos működését, az ország lakóinak ellátásbiztonságát.

A létfontosságú magyar vállalatok biztonságáért felelős akciócsoport döntése nyomán az újonnan bevont cégek körébe tartozik a Kecskeméti Konzervgyártó és Kereskedelmi Kft. és a kiskunfélegyházi székhelyű Hungary – Meat Élelmiszeripari Termelő Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. is.

Orbán Viktor miniszterelnök március 13-án jelentette be, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezés keretében több akciócsoportot hoz létre. Ezek egyike a létfontosságú magyar vállalatok biztonságáért felelős akciócsoport, amelynek vezetője Benkő Tibor honvédelmi miniszter.

A katonák a biztonságos működés érdekében dolgoznak
Fotó: MTI / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában