Várják a fiatalok jelentkezését, akik bevásárolnának az időseknek

Szerdán beindult Kecskeméten a Gondoskodó Szolgálat, az első tapasztalatok pozitívak. Várják még önkéntes fiatalok jelentkezését, akik szívesen segítenek bevásárolni az időseknek.

Hraskó István

Önkéntesnek jelentkezni lehet a 20/556-2641-es telefonszámon, vagy a Gondoskodó Szolgálat Kecskemét facebook oldalán.

Mint azt megírtuk, a szolgálat célja elsősorban az egyedül élő idősek segítése, hogy lehetőleg egyáltalán ne kelljen kimozdulniuk.

Több szervezet összefogásával alakult meg, amely elsősorban egyedülálló – családi és hozzátartozói segítség nélküli – 65 év feletti idős személyek, Kecskemét közigazgatási területén belül élők napi bevásárlásban történő segítését tűzte ki célul (alapvető élelmiszer, gyógyszer, tisztálkodási cikkek beszerzése).

Diszpécserei a 76/503-892-es vagy a 20/556-34-02-es telefonszámon, illetve a [email protected] e-mail címen érhetők el, hétfőtől péntekig 8 és 18 óra között. A diszpécser rögzíti az adatokat és a kéréseket, a bevásárlást igénylő védelmében pedig megbeszélnek egy jelszót. A diszpécser eljuttatja a kérést az önkénteseknek, akik elvégzik a bevásárlást és az igénylőnek házhoz viszik a kért termékeket. Az önkormányzat közölte, mindez szoros anyagi elszámolás mellett történik. A beszerzés, vásárlás a tervek szerint hétfőtől péntekig 14 és 18 óra között lesz, így a kiszállítás minden esetben a délutáni, kora esti órákban várható.

Nyomatékosan felhívják a gondoskodásra szorulók figyelmét, hogy a jelszó elhangzása nélkül ne álljanak szóba a hozzájuk becsengető idegenekkel, és ne nyissanak ajtót! A segítségre szorulók hetente legfeljebb kétszer vehetik igénybe a szolgáltatást.

Az önkéntesek fiatalok, akik a Városi Civil Kerekasztal Ifjúsági terület toborzásában tevékenykednek és Kecskemét belső közigazgatási területén dolgoznak. A külső városrészek ellátása a polgárőrség bevonásával történik. Ha az önkéntes segítők bármi gondot, problémát észlelnek a segítségre szoruló személynél, értesítik az ellátórendszert. A Gondoskodó Szolgálat a kecskeméti önkormányzat, a CédrusNet, a Városi Civil Kerekasztal Ifjúsági Tagozata, a Hírös Agóra, a Kecskeméti Polgárőr Egyesület, az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága és a Kecskeméti Közlekedési Központ szoros együttműködésével látja el a feladatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában