A halasi börtönben épül fel a konténerkórház

Kiskunhalason épül fel a mobil konténerkórház – közölte a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs központi ügyeletének vezetője vasárnap sajtótájékoztatón, Budapesten.

MTI / baon.hu

Forrás: baon.hu

Fotó: Pozsgai Ákos

Megkezdődik a 150 fő befogadására alkalmas, az egészségügyi és a járványügyi szakmai tevékenységet kiszolgáló és támogató járványügyi mobil konténerkórház építése 2020. március 16-án Kiskunhalason.

Bányai Gábor, kiskunhalasi országgyűlési képviselő érdeklődésünkre megerősítette, hogy az épülő járványügyi mobil konténerkórház a Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet Szegedi úti objektumában létesül. A képviselő arról is tájékoztatott, hogy a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház járványügyi feladatai is várhatóan átkerülnek az építendő ideiglenes egészségügyi objektumba.

A Kormány az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető, tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében 2020. március 14-én újabb védelmi intézkedéseket jelentett be. Egyebek mellett 10 akciócsoportot állított fel, amelyek közül a mobil járványkórház létrehozásáért felelős akciócsoport vezetésével dr. Tóth Tamás bv. vezérőrnagyot, a büntetés-végrehajtási szervezet országos parancsnokát bízta meg.

Az akciócsoport kidolgozta a mobil járványkórház megvalósításra vonatkozó javaslatát, amit a belügyminiszter jóváhagyott és engedélyt adott az építkezés megkezdésére – áll a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának közleményében.

Korábban írtuk:

Lakatos Tibor elmondta, hétfőn Kiskunhalason kezdődik meg a mobil konténerkórház felépítése, ez az esetleges kapacitáscsökkenés esetén bevonható a gyógyító-megelőző vagy megfigyelési tevékenységbe.

Beszámolt arról is, hogy egy házi karanténra kötelezett embert a rendőri ellenőrzés egy vendéglátóhelyen talált. A rendőrök intézkedtek vele szemben. Aki megszegi a házi karantén szabályait, az szabálysértést követ el – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában