Elhalasztják a borünnepet Hajóson

A COVID-19 járvány miatt minden tavaszi rendezvényét törölte, vagy elhalasztotta Hajós Város Önkormányzata, jelentette be a polgármester.

Gábor János

Estókné Szalczer Erzsébet, egy korábbi hajósi rendezvényen.

Fotó: Gábor János

Estókné Szalczer Erzsébet közölte: az általában tízezreket vonzó Orbán-napi Borünnep – amelyből idén a jubileumi, negyvenediket tervezték lebonyolítani – még elképzelhető, hogy nem marad el, de biztosan nem kerülhet rá sor a megszokott, május végi időpontban. A rendezvény honlapján és közösségi oldalán sem szerepel az idei programsor, vagyis arra számítanak, hogy akkor még kockázatos lesz tömegrendezvényt tartani.

– Biztosan ki tudjuk mondani, hogy június 30-ig elmaradnak a szabadtéri és más közösségi rendezvényeink is – nyilatkozta a polgármester. – Ez érinti a Tavaszi Pincenyitogatót, amit ugyan civilek szerveznek, de őket is kötelezi a kormányrendelet, valamint a negyvenedik Orbán-napot. Nem ülünk viszont ölbe tett kézzel: ha kedvezőbbé válna a járványhelyzet a nyár végére, vagy az ősz korai időszakára, és már nem kellene bezárkóznunk, akkor gondolkodunk a rendezvények megszervezésén – mérlegelt.

Az Európában egyedülálló, a világörökség részét képező Hajósi Pincefalu csak akkor fogad majd újra nagyobb tömegeket, ha elmúlt a veszélyhelyzet, aminek idejét egyelőre becsülgetni sem érdemes, de az önkormányzat arra rendezkedik be, hogy az év második felében bármikor megrendezhesse a borünnepet, amennyiben ez lehetségessé válik. Van azonban még egy nagyobb esemény, amiről „egyelőre nem mondtak le”, ez az augusztusi Hajós Város Napja, aminek előkészítése a szokott mederben zajlik, abban bízva, hogy addigra elhárul az országos veszélyhelyzet, számolt be Estókné.

Estókné Szalczer Erzsébet, egy korábbi hajósi rendezvényen.
Fotó: Gábor János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában