BÁCS-KISKUN

2020.02.23. 07:00

Március közepéig szavazhat az orvosi díj megyei jelöltjeire

Kardiológust, háziorvost és sebészt is jelöltek a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjra.

PN

Forrás: Shutterstock

Fotó: illusztráció

Két, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Szent Kereszt Kórházában dolgozó és egy háziorvosi praxist vezető szakembert jelöltek a kalocsai páciensek a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjra, amelyet idén is a Goodwill Pharma az Egészségért Közhasznú Alapítvány ad majd át. A harmadik éve megszervezett szavazás az egész országra kiterjed, és hat régióban (Északnyugat-, Észak-, Északkelet-, Délnyugat-, Közép- és Dél­kelet-Magyarország) hirdetnek győzteseket.

A néhány napja indult szavazás délkelet-magyarországi (Csongrád, Békés és Bács-Kiskun megyét felölelő) régiójában három kalocsai doktorra lehet voksolni: dr. Pap Gizella kardiológus-diabetológusra, dr. Andriska Géza sebészre és dr. Hajdú Zoltán háziorvosra. A mezőny ebben a kategóriában 35 fős, Bács-Kiskunból öt kecskeméti (dr. Kovács János, dr. Pétervári László, Szentannayné dr. Tóth Ágnes, dr. Sikorszki László, dr. Kelemen Edit), három bajai (dr. Vass Antal, dr. Kovács Zsolt, dr. Besír Balázs), két kiskőrösi (dr. Dulai Ilona, dr. Gyarmati Ágnes) és egy kiskunhalasi (dr. Szepesvári Szabolcs) gyógyítót is jelöltek. A szavazás március 16-án éjfélig tart, a szentgyorgyialbertorvosidij.hu weboldalon.

Tavaly dr. Körmendy Szabolcs kalocsai tüdőgyógyász nyerte a délkelet-magyarországi régió közönségdíját. Az orvos a címmel járó 300 ezer forintot jótékonysági célokra ajánlotta fel: többi között – alaptőke megadásával – sikeres pénzgyűjtést indított egy vénaszkennerért, amit végül a kalocsai kórház gyermekosztálya kapott.

A fotó illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában