nyugdíjasbál

2020.02.12. 07:07

Fesztivállal köszöntik a tavaszt Csólyospáloson

Február utolsó szombatján a közösségi házban tartják a hagyományos nyugdíjasbált, melynek főszervezője ezúttal is az idén negyedszázados Csólyospálosi Hagyományőrző Kórus.

Tapodi Kálmán

Őrzik a hagyományt

Forrás: Petőfi Népe

A vacsorával egybekötött, zenés rendezvény fellépői között természetesen ott lesznek a házigazda kórus tagjai is. A rendezvény érdekessége, hogy az est folyamán műsort ad egy száz tagot számláló citerazenekar, akik direkt erre az alkalomra alakultak meg – tájékoztatott Á. Fúrús János polgármester, aki egy másik csólyospálosi zenés programot is ajánlott.

A községben immár tizennyolcadik alkalommal rendezik meg a Tavaszköszöntő Zenei Fesztivált. A nőnap előestéjén tartandó rendezvény helyszíne szintén a közösségi ház lesz, ahol színpadra lépnek a helyi néptáncosok, ének- és zenekarok is. – A hagyományoknak megfelelően a program második felvonásában egy vendégelőadó szórakoztatja majd a közönséget.

A szervezők választása ezúttal a Five Live Acapella formációra esett, amely minden energiáját abba fekteti, hogy a magyarországi zenei kultúrában fenntartsa és gazdagítsa az a cappella, azaz a hangszerkíséret nélküli, vokális műfajt – közölte Á. Fúrús János, akitől azt is megtudtuk, hogy az est során, immár 14. alkalommal adják át a Csólyospálos Kultúrájáért díjat.

Őrzik a hagyományt
Fotó: Petőfi Népe

Február 15-én is a közösségi ház lesz a középpontban, hiszen a Kiskunmajsai kistérség települései – reggel 6 órától – ott tartják meg az Ízig-­vérig disznótor elnevezésű rendezvényt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában