beruházások

2020.02.27. 11:44

Az óvodabővítés után bölcsődét is építenek Ballószögön

Hamarosan befejeződik a Csillagszem óvoda bővítése a községben. Az emeletráépítéssel két új csoportszobát alakítottak ki, melyek egybenyithatóak lesznek.

Sebestyén Hajnalka

A Csillagszem óvoda emeletráépítéses bővítése hamarosan elkészül

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Sebestyén Hajnalka

A 150 millió forintos beruházás költségének kétharmadát a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásából biztosították, a fennmaradó részt az önkormányzat önerőből oldotta meg. Az udvaron szintén pályázati pénzből új játékelemeket helyeznek ki tavasszal – tudtuk meg Somogyi Lajos polgármestertől.

Amint elkészül a központi részen található óvoda, ideiglenesen átköltöztetik oda a külterületen lévő Karácsonyi óvodásokat, mivel az épületet felújítják közel negyvenmillió forintból. Új bölcsődére is nyertek támogatást, 300 millió forintot, melyből az iskola szomszédságában építik fel a két csoportszobás intézményt. Az építkezés várhatón idén megkezdődik.

Az útépítések kapcsán szintén előrelépést tesz a község. Régi vágyuk teljesülhet azzal, hogy végre elkészül a Ballószöget Helvéciával összekötő földes út aszfaltozása. A munkálatok megkezdődtek, várhatóan áprilisban fejeződnek be. Az ágasegyházi útra vezető Zsíros dűlő szilárd burkolatát pedig szélesítik és felújítják.

Még idén kerékpárút épül Kadafalva irányába, a Határ útig. Erre 123 millió forintot nyert az önkormányzat, jelenleg a közbeszerzési eljárás folyik. Mindezeken túl három településképet emelő pályázatot is nyert a község civil szervezetekkel és vállalkozókkal karöltve. Így az önkormányzat előtti park megszépül, napelemes világítást kap. A Futaszög Egyesület parkját korszerűsítik és bővítik kültéri fitneszeszközökkel. A sportcentrumban a színpad fölé tetőt készítenek.

A Csillagszem óvoda emeletráépítéses bővítése hamarosan elkészül
Fotó: Sebestyén Hajnalka / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában