segítség

2020.01.18. 17:30

Megkezdődött a tűzifa osztása Kiskunmajsán

A krízishelyzetbe kerültek megsegítésére öt-öt mázsa vegyes tűzifát biztosítanak a városban.

Tapodi Kálmán

A vasútállomáshoz közeli telepen lehet átvenni a tűzifát

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Tapodi Kálmán

– A múlt év során mintegy 1400 mázsa fát gyűjtöttünk be erre a célra. Többnyire veszélyes fákat távolítottunk el, illetve az utak menti irtásokból származik a tűzifa – mondta el Fogl András, a Városgazdálkodási Intézmény vezetője. Mint megtudtuk: a szociális tűzifa hazaszállítását és felaprítását a kedvezményezetteknek kell megoldaniuk. A tűzifára való jogosultságról a városházán állítják ki az igazolást. A fát a vasútállomáshoz közeli telephelyen lehet átvenni, csütörtökön és pénteken 8–12 óra között. A tűzifa osztása a héten kezdődött meg és már több mint húszan vették igénybe a támogatást.

A majsai Városgazdálkodási Intézmény vezetője arról is tájékoztatott, hogy felkészültek a téli időjárásra és nyolc vállalkozóval kötöttek szerződést a hóeltakarításra. A vállalkozók tizenöt erőgéppel állnak készenlétben, szükség esetén egy órán belül megkezdik az utak járhatóvá tételét a bel- és külterületeken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában