KISKUNHALAS

2020.01.25. 20:00

Megérkezett Halasra a Missziós kereszt

Péntek kora délután ige liturgiával és kereszt hódolattal fogadták a kiskunhalasi Szent Péter és Pál apostolok templomában az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szimbólumát, a Missziós keresztet.

Pozsgai Ákos

Vasárnap délelőtt tíz órától Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek celebrál szentmisét Szent Pál apostol megtérésének ünnepe alkalmából a Missziós kereszt jelenlétében.

Az Eucharisztikus Kongresszus, amely idén szeptember 13-20 között Budapesten lesz megrendezve, egy nemzetközi eseménysorozat az Eucharisztia megismerésének és tiszteletének elmélyítésére. örömteli találkozás Jézus krisztussal és egymással, ahol a katolikus keresztények tanúságot tesznek Isten szeretetéről a világ felé – hangoztatta Hozdik Zsolt plébános a péntek délutáni szertartáson, ahol fogadták a Pécsről érkező Missziós keresztet, amely az Eucharisztikus Kongresszus szimbóluma és a szeptemberi esemény megelőzően körbejárja az egész országot.

Hétfőig lesz a Missziós kereszt Kiskunhalason, szombat délelőtt a kilenc órai imádság után előadás hangzik majd el a Missziós kereszten jelenlévő, szentek és boldogok ereklyéiről – szám szerint harminc – köztük annak a Szent keresztnek is egy darabja, amelyre Jézust keresztre feszítették.

Vasárnap délelőtt az tízórai érseki mise után is lesz lehetőség személyesen is megérinteni a Missziós keresztet, amelyet a 2007-es Budapesti Városmisszió alkalmával állították fel először, majd az esztergomi bazilika északi kereszthajójában nyert végleges elhelyezést. A Missziós kereszt alkotója Ozsvári Csaba ötvösművész (1963-2009). Ferenc pápa Rómában a magyar püspökök „ad limina apostolorum” látogatása alkalmával 2017 novemberében megáldotta a keresztet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában