szimbólum

2020.01.11. 15:28

Halasra várják a Missziós keresztet

Január végén érkezik a kiskunhalasi Alsóvárosi Szent Péter és Pál apostolok templomába a Missziós kereszt, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós szimbóluma. A kereszt tavaly már volt Bácsalmáson, Jánoshalmán és Kiskunmajsán is, most Pécsről érkezik a csipke városába, január 24-27 között lesz felállítva.

Pozsgai Ákos

Képünkön a Missziós kereszt 2019. július 28-án a jánoshalmi felújított Béke téri Szent Anna-templom védőszentjének búcsúján készült.

Az esztergomi bazilikában álló tölgyfa kereszt 2007-ben készült, három méter húsz centi magas, bronzborításokkal díszített. A keresztet a 2007-es Budapesti Városmisszió alkalmával állították fel először, majd az esztergomi bazilika északi kereszthajójában nyert végleges elhelyezést. A Missziós kereszt alkotója Ozsvári Csaba ötvösművész (1963-2009).

Ferenc pápa Rómában a magyar püspökök „ad limina apostolorum” látogatása alkalmával 2017 novemberében megáldotta a 2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Missziós keresztjét.

Képünkön a Missziós kereszt 2019. július 28-án a jánoshalmi felújított Béke téri Szent Anna-templom védőszentjének búcsúján készült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában