Soltvadkert

2019.12.08. 10:29

Hamarosan birtokba vehetik az új pályát

A legutóbbi soltvadkerti önkormányzati ülésen a városatyák arról döntöttek, hogy felállítanak egy műanyag korcsolyapályát a városban.

Barta Zsolt

A műanyag pálya olcsóbb, mint klasszikus műjégpályát üzemeltetni. Temerini Ferenc polgármester az ülésen elmondta, hogy Örkényben már kipróbálták ezt a megoldást, ott sikeres volt. A költségek fedezésére 900 ezer forintot utalnak a Soltvadkert Gyermekeiért Alapítványnak, amely részt vesz a pálya működtetésében, illetve pályázhat a költségek fedezésére. A gyerekek december 11-én vehetik birtokba a pályát. Akinek nincs korcsolyája, kölcsönözhet is a pályánál.

Az önkormányzati ülésen szó esett egyebek mellett a városházi köztisztviselők béremeléséről is. Határozatban rögzítették az önkormányzati tűzoltóság parancsnokának, Varnyú Barnabásnak a bérét. Ő a parancsnoki beosztásáért bruttó 410 ezer forintot kap havonta, míg a vagyonvédelmi társaság vezetését térítésmentesen végzi. Schnürlein Andor, a Vadkert Komszolg Kft. ügyvezetője havonta bruttó 450.500 forintot keres.

A gyűlésen szó esett a Vadkerti-­tó vizesblokkjának és egy új játszótérnek a kiépítéséről. Temerini Ferenc hangsúlyozta, hogy noha a költségvetési törvény külön tárgyalja a Soltvadkertnek juttatandó százmillió forintos címzett támogatást, még sem tudják lehívni. Az önkormányzatnak meg kell pályáznia, majd pedig ki kell írniuk a közbeszerzést a munkálatokra. Megítélése szerint jövőre bonyolítják a formális dolgokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában