képviselő-testületi ülés

2019.12.17. 17:07

Bácsalmáson is felülvizsgálnak néhány utcanevet

Kedden délután képviselő-testületi ülést tartottak a Bácsalmási Kulturális Központ oldaltermében, melyen a városatyáknak kéttucatnyi napirendi pontban kellett döntést hozni.

Juhász Jenő

A bácsalmási születésű Mausz Rezsőről elnevezett utcát is felülvizsgálják.

Fotó: Juhász Jenő

Több hozzászólást, véleményt és javaslatot eredményezett a közterületek elnevezéséről, illetve felülvizsgálatáról szóló témakör tárgyalása. Az országgyűlés 2012-ben fogadta el a XX. századi önkényuralmi rendszerekhez köthető elnevezések tilalmával összefüggő rendeletet. Bácsalmáson az előzetes vizsgálatok alapján a Mausz Rezső, a Zalka Máté, a Rózsa Ferenc és a Proletár utcában merülhet fel a jogszabályba ütközés lehetősége.

Légrádi Mária, független önkormányzati képviselő hozzászólásában elmondta, hogy az utcanév változtatásnak anyagi vonzata van, sok időt és pénzt igényel, hiszen az összes okmányt le kell cserélni. Patocskai Ibolya jegyző hozzátette, hogy ha nem kezdik el a névváltoztatás folyamatát, akkor törvénysértést követnek el, éppen ezért mindenképpen szükséges egy kezdő határozat elfogadása.

A szavazás során a képviselők többsége – egy ellenszavazattal – elfogadták az utcanév változtatással kapcsolatos előterjesztést.

A bácsalmási születésű Mausz Rezsőről elnevezett utcát is felülvizsgálják.
Fotó: Juhász Jenő

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában