Kiskunhalas

2019.11.07. 11:30

Több mint negyven standnál várták a diákokat

Elsősorban a felsőoktatási intézményekbe jelentkező, érettségi előtt álló középiskolásokat várták a kiskunhalasi Bibó Gimnázium sportcsarnokában szerdán, A Te jövőd, a Te választásod címmel rendezett pályaválasztási napra.

Pozsgai Ákos

A diákoknak konzultációra is nyílt lehetőségük a kiszemelt felsőoktatási intézmény képviselőivel

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Pozsgai Ákos

Több mint negyven standnál huszonöt kiállító fogadta a halasi és környékbeli pályaválasztás előtt álló és továbbtanulni szándékozó középiskolás diákokat a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Kft. szervezésében. A felsőoktatási intézmények közül a Szegedi Tudományegyetem vett részt a legszélesebb kínálattal, összesen tizennégy standon mutatkozott be az összes karuk, köztük a Gazdaságtudományi, a Gyógyszertudományi és a Mezőgazdasági kar. Képviseltette magát a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Neumann János Egyetem, az Eötvös József Főiskola, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem is.

A Te jövőd, a Te választásod című pályaválasztási kiállításon a bemutatkozó felsőoktatási intézmények munkatársai hasznos, gyakorlati tudnivalókkal segítették a továbbtanulás előtt álló fiatalokat, segítve őket a megfelelő intézmény és szakirány kiválasztásában.

Pályaválasztási nap Kiskunhalason a Bibó Gimnáziumban
Fotó: Pozsgai Ákos / Petőfi Népe

A kiállításon a felsőoktatásból kikerülő, frissen diplomázott fiatalokat váró halasi intézmények és vállalkozások is bemutatkoztak. Ott volt többek között a Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet, a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság és a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház is. A rendezvényen több előadást is meghallgathattak a diákok, valamint személyes konzultációra is lehetőség nyílt a kiszemelt felsőoktatási intézmény képviselőivel.

A diákoknak konzultációra is nyílt lehetőségük a kiszemelt felsőoktatási intézmény képviselőivel
Fotó: Pozsgai Ákos / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában