Kiskunhalas

2019.11.15. 14:00

Néhány éve változott meg Mező Misi élete

A népszerű zenész korábbi alkoholproblémájáról, édesanyja haláláról, öngyilkos gondolatairól és megtéréséről is őszintén mesélt a halasi közönségnek. Megtért keresztény emberként kötelességének érezte, hogy minél többet tudjon meg Istenről és az evangéliumról, ezért elvégezte a Baptista Teológiai Akadémiát.

Mester-Horváth Nikolett

Mező Misi őszintén beszélt alkoholproblémájáról és megtéréséről is Kiskunhalason

Forrás: Petőfi Népe

Az elsősorban zenészként ismert, háromgyermekes édesapa, Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere volt a vendége a napokban a Baptista Kávéháznak a kiskunhalasi Baptista Imaházban.

Mező Misit gyerekkora óta vonzotta a zene, már fiatalon tudta, hogy zenész szeretne lenni. Édesapjától kapta élete első gitárját, amivel hosszú órákon át játszott, akkor is, amikor a többi fiatal szórakozni járt. Kitartása és tehetsége révén ma az ország egyik legismertebb zenekarának frontembere. Talán az ismertség hozta el számára élete sorsfordító találkozását.

Néhány évvel ezelőtt egy zenei tehetségkutató műsor mentoraként dolgozott, amikor meghívták a Baptista Szeretetszolgálat karácsonyi cipősdoboz-akciójának sajtótájékoztatójára, ahol találkozott Szenczy Sándorral, a Baptista Szeretetszolgálat vezetőjével.

– Áradt belőle a pozitív energia, olyan érzésem volt, mintha ezer éve ismerném. Amikor találkoztunk, beszélt nekem Istenről és olyan példaértékű volt, ahogy a hitéről mesélt, hogy úgy éreztem, én is szeretném jobban megismerni Istent, akinek a létezéséről gyerekkorom óta tudok – emlékezett vissza a találkozásra Mező Misi.

Szenczy Sándorral való találkozása nem csupán sorsfordító volt, visszahozta a zenészt az életbe. Édesanyja elvesztése után bűntudat gyötörte, az alkoholba menekült, véget akart vetni az életének.

– Nem tudtam elbúcsúzni édesanyámtól. Az utolsó telefonbeszélgetésünkkor azt mondta, hogy szégyelljem magam, amiért Gyulán vagyok és nem látogatom meg a beteg anyámat. Másnap meghalt. Életem legkeményebb, legkegyetlenebb időszaka volt ez, nagyon mélyre kerültem. Minden egyes nap azon gondolkodtam, hogyan vessek véget az életemnek, de túl gyáva voltam hozzá. Ebben az élethelyzetben találkoztam Szenczy Sándorral, akiről a feleségem azt mondta, hogy jobb ember vagyok a társaságában – mondta Mező Misi.

Mező Misi őszintén beszélt alkoholproblémájáról és megtéréséről is Kiskunhalason
Fotó: Petőfi Népe

A népszerű zenészt annyira inspirálta Szenczy Sándor hite és Istennel való kapcsolata, hogy eldöntötte, beiratkozik a Baptista Teológiai Akadémiára, ahol többet tudhat meg Isten­ről és az evangéliumról. Az iskolát zenekari munkái és családapai feladatai mellett sikeresen elvégezte, tavaly dip­lomázott.

– Nem tartok istentiszteletet a koncertjeinken, de fontosnak tartom, hogy elmondjuk, milyen változást történt az életemben. A zenekar nem változott meg, de egyetlen dalt kivettünk repertoárunkból a kérésemre. A Gondatlanságból elkövetett emberölelést, ami a megcsalásról szól, ezzel én már nem tudok azonosulni – mondta a népszerű zenész.

Mező Misi nagyon elégedett jelenlegi életével, úgy érzi, megérkezett.

– Eddig nem voltam otthon, most otthon vagyok. Isten segített megbocsátani önmagamnak. Tudok örülni a napsütésnek és a virágzó fáknak. Hiszem, hogy csak egy hitében erős ember tud jó családapa, férj, zenész lenni – hangsúlyozta.

Bőrszíne miatt sokat bántották

Az est folyamán a népszerű zenész arról is mesélt, hogy roma származása miatt bár számtalan negatív megnyilvánulás, atrocitás érte őt már gyerekként is, sohasem foglalkozott velük. – Nem adtam meg másoknak az esélyt arra, hogy megnyomorítsák az életemet. Nem engedhettem meg magamnak, hogy mások véleménye miatt fölösleges terheket cipeljek – mondta Mező Misi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában