Kecskemét / galériával

2019.11.11. 16:47

Madáretetőket és madárodúkat raktak ki a wojtylás fákra

A népkonyhaként is működő kecskeméti Wojtyla Barátság Központ odafigyel a környezetére. Zöld barát intézményként hétfő délelőtt, Szent Márton nap alkalmából madáretetőket és madárodúkat helyeztek ki, támogatójuk Szikora Gyula, a kiskunmajsai Jonathermál Kft. elnök-vezérigazgatója jóvoltából.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Sebestyén Hajnalka

A Jonathermál gyógyfürdő képviseletében Kertész Zsolt, környezetvédelmi vezető adta át Farkas P. Józsefnek, a Wojtyla alapítójának a négy madárodút és a két madáretetőt. Kertész Zsolt elmondta: a társadalmi felelősségvállalásuk kiterjed a madarak védelmére is. Az elmúlt több mint tíz évben a fürdő közvetlen környezete mellett a megye számos pontján helyeztek már ki több száz etetőt és odút. A Wojtylát is régóta támogatják, így ide is hoztak néhányat, egy nagy zsák madáreledellel, emellett a hétfői ebédet is a cég finanszírozta.

Az épület előtti fákra az intézmény egyik önkéntese, Facol Lajos helyezte fel az etetőket és odúkat.

A program további részében dr. Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék szóvivője tartott előadást különös jogi esetekről, jogtörténeti érdekességekről a érdeklődő rászorulóknak. Ebéd előtt a világhírű Kecskemét Táncegyüttes tagjai adtak elő látványos, vidám táncot a népkonyha éttermében, majd Engert Jakabné alpolgármester szólt a sorsközösség tagjaihoz, a városvezetés és a jelenlévő Lévai Jánosné tanácsnok nevében. Szent Márton élete kapcsán három erényt emelt ki: önzetlenség, jó szándék és vendégszeretet. Úgy véli, a Wojtyla házban dolgozók és az intézményt támogatók nap mint nap erről tesznek tanúbizonyságot, munkájukat mindenkor áthatja ez a három erény.

Végül Farkas. P. József egy Kő Ferenc festményt nyújtott át az ház egyik lelkes és odaadó támogatójának, Gulyás Jánosnak, a kecskeméti Bács-Zöldért tulajdonosának hálájuk jeléül. Gulyás János elárulta: ő olyan szerető családban nőtt fel, ahol megtanították nekik, hogy ha tud, akkor mindig adjon másoknak is. Számára is öröm, hogy segíthet a sorsközösség tagjainak, akikkel a mindennapokban is gyakran összefut a városban, és mindig van egymáshoz egy jó szavuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában