Kalocsa / Galériával

2019.11.15. 20:00

Gyakorlófegyvert fogtak a diákokra

Börtöncellának berendezett tanterem és rendőrségi bemutató is volt a Bajai SZC Kalocsai Dózsa György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma nyílt napján.

Gábor János

Fotó: Gábor János

Az iskola nyílt napján a rendészet és közszolgálat mellett a gépészet, a közgazdaság, a szépészet és az informatika technikumi ágazatok is bemutatkoztak – utóbbin nem mellékesen szoftverfejlesztő és tesztelő technikusképzés is indul.

A szakképző iskolában továbbra is lehet jelentkezni épület- és szerkezetlakatosnak, gépi és CNC forgácsolónak, hegesztőnek, divatszabónak, péknek és cukrásznak, valamint rendészeti őrnek. A Bajai SZC Kossuth Zsuzsanna Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája szintén megnyitotta kapuit a végzős általános iskolásoknak: ők a turizmus és vendéglátás mellett egészségügyi képzéseket végeznek.

A főbb profilokat street food-stand, superfood-étterem berendezésével, díszterítésekkel, flambírozott gyümölcsök kóstoltatásával várták a vendégeket. Az egészségügyi képzések helyszínein szűréseket, méréseket és mikroszkópos vizsgálatokat is végeztek.

A középiskolai felvételikre 2020. február 15-ig kell jelentkezni, további információk a szakközépiskolák weboldalain és Facebook-oldalain érhetők el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában