Kiskunhalas

2019.10.02. 17:30

Januárban kezdik az új vasútvonal építését

A Budapest-Belgrád új vasútvonal magyarországi szakaszának építése várhatóan legkésőbb a jövő év január elsejétől elkezdődik – jelentette be Palkovics László innovációs és technológiai miniszter Kiskunhalason. A tárca vezetője hétfő este a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje, Fülöp Róbert lakossági fórumán tartott előadást a helyi és környékbeli vállalkozóknak.

Pozsgai Ákos

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Pozsgai Ákos

A fórumon Fülöp Róbert polgármesterjelölt röviden vázolta a következő önkormányzati ciklus főbb fejlesztési elképzeléseit, ezek között a vasút és a strandfejlesztést jelölte meg fő prioritásként. A választási rendezvényen Bányai Gábor országgyűlési képviselő hangsúlyozta: Fülöp Róbert elérte, az elmúlt öt esztendőben a kiskunhalasi politikai békétlenségek korszakát le tudta zárni a város. – A habitusánál, a hozzáállásánál, a más típusú ismereteiből fakadóan rendbe tudta szedni a város költségvetését, egy jó irányt szabott a városnak a képviselő-testülettel közösen – mondta a képviselő.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a vállalkozóknak tartott előadásában elmondta, hogy a Budapest–Belgrád új vasútvonal építése legkésőbb jövő év január elsejétől meg fog kezdődni, a hitelszerződés megkötésétől számított öt éven belül pedig készen lesz a vasútvonal – tette hozzá. Rámutatott: a minisztérium már tárgyalt olyan céggel, amely jelezte, hogy a Kiskunhalasra tervezett logisztikai központra és az itteni munkaerőpiacra építve szeretne gyártóbázist létrehozni a városban.

Ehhez azonban még sokat kell tenni – hívta fel a figyelmet a szaktárca vezetője, ezek között említette az oktatás fejlesztését. Szerinte a középfokú oktatás területén jól áll a város, hogy a későbbiekben lesz felsőoktatás is, azt az önkormányzatnak kell eldöntenie, ahhoz azonban szükség lesz a helyi vállalkozások támogatására. Palkovics László szerint a tervezett M9-es autópálya nyomvonalának kijelölésében meghatározó lehet, hogy a Budapest–Belgrád vasútvonal Kiskunhalason megy át, és itt lesz az egyetlen magyarországi nagy logisztikai központ is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában