galériával

2019.09.18. 10:26

Az egészségtudatosság jegyében piknikeztek a halasi családok

Sok kisgyermekes család látogatott ki a Lollipop Egészség- és sportpiknikre vasárnap délután a kertvárosi Kanizsa térre.

Mester-Horváth Nikolett

Fotó: Mester-Horváth Nikolett

A most először megrendezett program ötlete elsősorban személyes indíttatású volt. – Magam is küzdök egészségügyi problémákkal, így a saját bőrömön tapasztaltam, milyen fontos a megfelelő táplálkozás. Emellett kisgyermekes édesanyaként látom, hogy a városban nem igazán vannak a legkisebbeket megcélzó rendezvények pedig a gyerekek nagyon szeretnek mozogni. Ezért barátnőmmel, Lajkó-Farkas Nikolettel együtt arra gondoltunk, kipróbáljuk van-e érdeklődés egy ilyen nap iránt, tudunk-e hasznos, tartalmas időtöltést biztosítani a családoknak – mondta Kovácsné Csomor Fanni.

Különböző sportágak bemutatóit lehetett megnézni, népszerűek voltak továbbá a családi foci, a légvár, az aszfaltfestés és a gyerekjátékok. A délután folyamán emellett olvasó klubos beszélgetésen és a zenei programokon is részt vehettek a kilátogatók.

A szervezők igyekeztek még érdekesebbé tenni a gyerekek időtöltését, így az információs pultnál pecsétgyűjtő lapot kaptak a kicsik. Minél több játékot próbáltak ki annál több pecsétet gyűjthettek össze és a végén kisebb ajándékokat – almát, vizet és lufit – kaptak az aktív részvételért cserébe.

A halasi Egészségfejlesztési Iroda szűrőállomásánál a kicsik és szüleik is felmérhették aktuális egészségügyi állapotukat. Emellett a Zöld Közösségért Természetbarát Egyesület pultjánál pedig játékos formában ismerkedhettek meg jobban a gyerekek környezetükkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában