Kecskemét

2019.09.05. 07:00

A hetényi kerékpárút teljesen megújul

Hétfőn elkezdődik a hetényegyházi kerékpárút felújításának befejező üteme Kecskeméten, ezúttal a Széles köztől a 2014-ben megépített szakaszig aszfaltoznak. Így az 1987-ben épült, az idők során igencsak gödrössé, rossz minőségűvé vált kerékpárút október végére teljes egészében megújul.

Hraskó István

Forrás: Google Maps

Tavaly ősszel felújították a kerékpárutat a Vízmű utcában és a hetényi út mellett, az Izsáki úttól, a Hullám Vendéglőtől egészen Hetényegyháza felé az S kanyarig, azaz a Széles közig. Most pedig innen folytatódik a felújítás, azaz a Széles köztől a 2014-ben megépített szakaszig, ez összesen 2 360 métert jelent. Mint az önkormányzat közölte, a kivitelezés bekerülési költsége 97 millió forint, ezt az összeget a város saját költségvetési forrásból biztosítja. A beruházás keretében új aszfalt kopóréteget kap a kerékpárút, rendezik a padkákat, és a meglévő közmű aknákat, szerelvényeket szintre emelik. A tervezett befejezési határidő idén október 31.

A munkálatok alatt a kerékpáros forgalom minimális korlátozással biztosítva lesz. A közút forgalmát a munkagépek mozgása során rövid ideig megfelelő kézi forgalomirányítás mellett folyamatosan fenntartják. Az ingatlanok megközelítése mindenkor biztosított lesz. A kivitelezési munkák a Széles köztől indulnak. A kisebb forgalomkorlátozásokból eredő kellemetlenségért az önkormányzat kéri a közlekedők megértő türelmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában