galériával

2019.08.04. 17:49

„Hiszem, ha látom” – baleset-megelőzési bemutatót tartottak Bácsalmáson

A közlekedés veszélyeire és a bűncselekmények következményeire igyekezett felhívni a figyelmet az a szimulációs bemutató, ami a Népek, Ízek Forgataga rendezvénysorozat második napján tartott Bácsalmáson az Országos Mentőszolgálat helyi állomásának közreműködésével a Bácsalmási Mentőalapítvány.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

A látványos szimulációs bemutatót hatodik alkalommal szervezték meg és idén is rengeteg érdeklődőt vonzott. A gyakorlat, különböző fázisait Sinka József, a Bácsalmási Mentőalapítvány elnöke kommentálta és egészítette ki fontos elméleti tudnivalókkal. A jelenlévők hasznos információkat tudhattak meg például arról, hogy mi a helyes teendő, ha egy eszméletlen emberhez kell mentőt hívniuk, mit tegyünk a mentők megérkezéséig. Hogy kell valakit újraéleszteni, szabályosan használni a félautomata defibrillátort, valamint, hogy miként működik a SzívCity telefonos alkalmazás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában