modernizálás

2019.08.04. 16:56

A nyáron teljesen megújult a dusnoki közkonyha

A lakosság számára kiemelt jelentőségű projektet vezényelt és zárt le a nyári iskolai szünetben Dusnok önkormányzata. A községben egyáltalán nem működik a szó szoros értelmében vett étterem, ezért nemcsak a közkonyha, hanem a hozzá kötődő rendezvényterem modernizálását is komolyan veszik, hogy a helyiek rendezvények iránti igényét ki tudják szolgálni.

Gábor János

Korábbi rendezvény a dusnoki óvodában, rögtönzött büféasztallal

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gábor János

– A szakácsnőkkel együtt ünnepeltünk és vágtuk át a szalagot, képviselőtársaimmal és egyházak képviselői­vel. Ez egy 21 millió forintos beruházás volt: nagyon ráfért a konyhára, ahol még fastelázsik, -polcok, -sámlik és más régi eszközök, bútorok voltak – vázolta Palotai Péter polgármester. – Azon túl, hogy kicseréltük az ablakokat, új eszközöket is beszereztünk. Ezek közül kiemelkedik a sütő, ami önmagában 1,8 millió forintba került, de jöttek más gépek: kenyérszeletelő, mosogatógép is, valamint új polcrendszer, előkészítő pult, zsírfogó – sorolta.

A felújított konyha közel háromszáz, rendszeresen a közkonyhán étkező gyermeket és felnőttet szolgál ki: az ételeket helyben is felszolgálják, illetve kiszállítják az óvodába, iskolába és az idősek otthonába. Ennek főleg azért van komoly jelentősége, mert Dusnokon jelenleg nem üzemel egyetlen étterem sem, ami kivehetné a részét az étkeztetésből. A helyiek számára fontos továbbá, hogy családi, baráti vagy céges rendezvényeket is legyen hol lebonyolítani – erre a célra ugyancsak a közkonyha szolgáltatásait szokták igénybe venni.

Korábbi rendezvény a dusnoki óvodában, rögtönzött büféasztallal
Fotó: Gábor János / Petőfi Népe

– Az ebédlő felújítását saját erőből kezdtük el: ide asztalokat, székeket szeretnénk még vásárolni és a lambériát cserélnénk le – jelölt ki néhány új, közeli célt a polgármester.

Címkék#közkonyha

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában