fejlesztés

2019.07.09. 07:13

Célegyenesben a dunapataji szennyvízberuházás

Két éve, 2017 őszén kezdődött a dunapataji szennyvízberuházás, a település nagy részén már csak a felbontott utak jelzik a munkákat. Egyes szakaszokon, például az 51-es főút Kalocsa felől bevezető szakaszán még fektetik a csöveket, de karnyújtásnyira a befejezés – mondta Dusnoki Csaba.

Zsigmond Enikő

A Kalocsai úton még folynak a munkálatok

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Zsigmond Enikő

– A hartai új szennyvíztelep próbaüzeme zajlik, a házi bekötések heteken belül megtörténhetnek, melynek idejéről és mikéntjéről mindenkit kiértesítünk. Dunapatajon hat öblözet van, a kiépítésük megtörtént. Az elektromos áram, ami szükséges az átemelőtelepek működéséhez, a jövő hét végére rendelkezésre áll, ezt ígérte az áramszolgáltató – sorolta Dunapataj polgármestere, aki úgy fogalmazott, hogy csak óvatos becslésekbe bocsátkozna az utak helyreállításának pontos idejéről.

Problémaként említette, hogy a talaj süllyedése, tömörödése nagyon hosszú idő, amit tavaly leaszfaltoztak, az berepedezett, elsüllyedt az anyag a szennyvíznyomvonalon, itt majd újra javítani kell. A Baross, a Gesztenyés, Nap és Madách utcákban már új aszfaltréteg van, majd a Rákóczi utcával folytatják. A település többi részén a felbontott szakaszokat próbálják folyamatosan rendben tartani.

A Kalocsai úton még folynak a munkálatok
Fotó: Zsigmond Enikő / Petőfi Népe

– Szeretnénk ez év végéig az utakat helyreállítani, hiszen a projekt befejezése 2020. március 14., és hogy jövő március elején lehet-e utat építeni, az kérdéses, így inkább azt mondom, hogy idén november végéig, december elejéig minden utat helyre kell állítani. Mivel a projektben csak sávos helyreállítás van benne, ahol az utak műszaki állapota indokolja, teljes borítású aszfaltot kapnak, de azt az önkormányzat más forrásból finanszírozza. A négy számjegyű utak, az Ordasi út és a Szelid felé vezető Gábor Áron utca nem önkormányzati kezelésben van, ezeknél a Közútkezelő teljes aszfaltozást fog végezni, de csak majd az ősz folyamán, hiszen a teljes tömörödésnek meg kell történnie, hogy ne kelljen a helyreállított utakat rövid időn belül aztán újra javítani – mondta Dusnoki Csaba, hozzátéve, hogy addig még türelmet és megértést kér a lakosoktól, az átutazóktól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában