Matkó

2019.07.22. 20:00

Ajándékkal üdvözölte az újszülöttet Kecskemét városa

Babaköszöntő csomaggal lepte meg hétfőn a Matkón élő Nagy Istvánt és párját, Varga Gréta Biankát, valamint kislányukat, Natasát Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét megyei jogú város polgármestere. A csomagban a babaápolási termékek mellett egy apró ajándék is helyet kapott.

Gulyás Sándor

A város képviselő-testülete a közelmúltban döntött arról, hogy a Kecskeméten lakó vagy tartózkodási hellyel rendelkező, életvitelszerűen a városban élő újszülött családja az év második felétől, azaz július 1-jétől babaváró csomagot kap az önkormányzattól. A körülbelül bruttó 12 300 forint értékű babaköszöntő csomagban többek között szundikendő, rágcsalánc és ajándékképpen egy népmese gyűjtemény is került.

– A babaköszöntő csomag bevezetését tavaszi közgyűlésünkön hagytuk jóvá. Az ötlet a Hírös Hét Fesztivál megrendezése kapcsán született, amikor is elővettük a régi hagyományokat. Korábban egy civil szervezet, a Nők A Nemzet Jövőjéért Egyesület kezdeményezésére jelöltünk ki egy alkalmat, a gyermekek és az újszülöttek napját, és közösen köszöntöttük a kórházban az akkor született babákat. Engert Jakabné önkormányzati képviselő javaslatára a képviselő-testület úgy határozott, hogy a jövőben Kecskemét valamennyi újszülöttjét köszöntse a város, felhívva a fiatalok figyelmét a gyermekvállalás fontosságára, örömére – mondta el a baon.hu érdeklődésére Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét megyei jogú város polgármestere.

A Matkón élő fiatal párhoz július 13-án érkezett meg a gólya, csomagjában a kis Natasa Zoéval. A pici lány 50 centiméteres hosszal és 3550 grammos súllyal született. A fiatal szülők egyike sem töltötte be még a húsz esztendőt.

– Natasa mondhatni szerelemgyermek, mivel a babát későbbre terveztünk. Amikor azonban megtudtuk, hogy megfogant, egy percig sem gondolkodtunk azon, hogy megtartsuk-e. Pici lányunk ellátásában nagyon sokat segítenek a nagyszülők, ám mivel van egy kisöcsém, nekem is van már gyakorlatom – monda el büszkén az ifjú apa.

Natasa jó egészségnek örvend, bár néha kicsit akaratos, nyugodt babának számít. A babaköszöntőre összegyűlt nagyszámú vendégsereg sem tudta kizökkenteni nyugalmából, békésen végigaludta az eseményt.

Fejlődő városrész

Sipos Lászlótól, a városrész önkormányzati képviselőjétől megtudtuk: Matkó dinamikusan fejlődő, fontos településrésze Kecskemétnek. Az elmúlt években egyre több fiatal házaspár, kisgyermekes család talált otthonra Matkón, így folyamatosan nő a lakosság száma is. Mára bebizonyosodott, hogy néhány évvel ezelőtt megalapozott és jó döntés volt a matkói óvoda megtartása, hiszen egyre több kisgyermekről gondoskodnak a városrész intézményében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában