galériával

2019.07.06. 18:15

A rektor is elbúcsúzott az egyetemtől a kecskeméti diplomaátadón

Új feladatköröm elszólít az egyetemről, de munkámmal, itt töltött éveimmel lelkem egy fontos darabját hagyom Kecskeméten – mondta dr. Ailer Piroska, a Neumann János Egyetem távozó rektora a szombati diplomaátadó ünnepségen.

Hraskó István

Fotó: Bús Csaba

Újra diplomaátadó ünnepi szenátusi ülést tartott szombaton délelőtt a Neumann János Egyetem a Törös Olga Sportcsarnokban. Mint elhangzott, a 2018/19-es tanév tavaszi félévében a kecskeméti képzési helyeken 317 hallgató záróvizsgázott, a GAMF Műszaki és Informatikai Karon 153, a Kertészeti és Vidékfejlesztési Karon 28, a Pedagógusképző Karon pedig 136 hallgató tett záróvizsgát (érdekesség, hogy egy éve összesen 445-en, azaz majdnem másfélszer többen). Az oklevelet a záróvizsgát tett egyetemisták körülbelül kétharmada vehette át.

A diplomaátadó ünnepségen dr. Ailer Piroska rektor mondott köszöntőt, aki – mint mi is megírtuk – távozik az egyetem éléről. A Debreceni Egyetemen folytatja pályafutását, ahol fő feladata a járműves műszaki képzés fejlesztése lesz. Megbízatása egyébként december 31-én járt volna le, a felsőoktatási törvény értelmében pedig már újraválasztani sem lehetne, mert egy rektor legfeljebb két ciklust tölthet be, neki pedig a mostani már a második.

– Megható pillanat ez számomra is, hiszen elmúlt hat esztendő során megadatott, hogy rektorként működjek közre az egyetem fejlődésében, az akadémiai területek irányításában, az oktatás, kutatás, a tudományos tevékenység megújításában. Alkalmam volt részt venni, közvetlen közelről látni intézményünk egyetemmé válását, jövőjét meghatározó fejlődését. Új feladatköröm elszólít, de munkámmal, itt töltött éveimmel lelkem egy fontos darabját hagyom Kecskeméten – beszélt személyes érzéseiről, élményeiről Ailer Piroska, köszönetet mondva munkatársainak és a hallgatóknak az együtt töltött évekért, együttműködésért.

– Bízunk abban, hogy az itt megtanult ismeretek, megszerzett képességek eredményesen készítették fel önöket a szakmai kiteljesedés megkezdésére, a hivatásuknak választott munka gyakorlására és a munkaerőpiac kihívásaira – tette hozzá Ailer Piroska. Az okleveleket a karok dékánjai adták át a végzett hallgatóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában