egészségnap Kiskunhalason

2019.06.13. 14:00

Sokat tehetünk az egészségünk érdekében

Egészségnapot tartottak a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskolájában és Kollégiumában. Az úgynevezett zöldsarokban a gyógy- és fűszernövények, valamint a gombák kerültek a középpontba.

Mester-Horváth Nikolett

A legkülönfélébb gombákat is megismerhették a fiatalok

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Mester-Horváth Nikolett

– Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek megismerjék és használják a hétköznapokban a különféle gyógy- és fűszernövényeket. Az intézményünkben van szakácsképzés is, így a tanulók azt is megtapasztalhatják, hogy a fűszernövényekkel milyen jól lehet ízesíteni az ételeket. Bízunk benne, bátran használják majd őket a konyhában – mondta Dancs Eszter, az iskola védőnője.

A diákok Somogyi Tímea fitoterapeuta által készített gyógynövényekből készült teákat is kóstolhattak. Dr. Kovács Enikő háziorvos és gomba­szakértő pedig gombafőzeteket kínált a kíváncsi fiataloknak, illetve a legkülönfélébb gombákból hozott magával kiállítást.

– Manapság egyre több gyógyszert fogyasztanak az emberek, pedig annyi finomság van körülöttünk, csak a kertben le kellene szedni egy menta- vagy citromlevelet és már is jobb lehetne a közér­zetünk, nem kellene egyből gyógyszert ennünk. Ezeket szeretnénk megmutatni a gyerekeknek. Elsőre persze a többség ódzkodik az ilyen italoktól, keserűnek találják, de a többség egy kis mézzel édesítve szívesen fogyasztja – tette hozzá Dancs Eszter.

Az egészségnap folyamán a fiatalok ellenőrizhették aktuális egészségügyi állapotukat a halasi Egészségfejlesztési Iroda szűrőállomásánál.

A legkülönfélébb gombákat is megismerhették a fiatalok
Fotó: Mester-Horváth Nikolett / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában