Kecskemét

2019.06.07. 18:54

Snapszer és bürge: szeret kártyázni a 95 éves hölgy

Huszonévesen Budapestre ment dolgozni, 1956-ban azonban hazaköltözött, majd férjével Pálmonostorán telepedett le Nagy Ferencné Margitka néni, akit pénteken 95. születésnapja alkalmából köszöntöttek Kecskeméten.

Hraskó István

Fotó: Bús Csaba

Kilencvenötödik születésnapján lánya és unokája mellett Hörcsök Imre, a közgyűlés értékmegőrzési bizottságának elnöke és Svébis Mihályné, a Kecskeméti Református Egyházközség Sion Nyugdíjasház és Gondozási Központ vezetője is köszöntötte Nagy Ferencné Hatvani Margitot a Fráter György utcai nyugdíjasházban. Az ünnepelt hölgy a finom torta és a virágcsokor mellett Hörcsök Imrétől a miniszterelnök által aláírt emléklapot és egy ajándék könyvet is átvehetett.

Margitka néni Pusztaszeren született 1924. június 7-én. Szülei mezőgazdasággal foglalkoztak, ők heten voltak testvérek. A második világháború után Budapestre költözött, egy ideig villamos kalauzként dolgozott, majd a Május 1. Ruhagyárban volt varrónő, ott tanulta ki a szakmát. 1956-ban hazatért Pusztaszerre, 1957-ben férjhez ment és Pálmonostorán telepedtek le. Férje cipész mester volt, Margitka néni pedig varrónő kisiparos lett, egészen nyugdíjazásig. Egy lányuk született. Férje 1982-ben elhunyt, ő pedig családjával 1999-ben Kecskemétre jött, tíz éve lakik a Sion nyugdíjasházban. Mint Svébis Mihályné elmondta: csendes, szerény asszony, aki nagy örömmel vesz részt a rendezvényeken. Szeret olvasni, sétálni és mint unokájától megtudtuk, kártyázni is, a kedvence a hatvanhat, vagyis a snapszer, és a bürge, vagy birge, amit máshol bornyúnak vagy disznózásnak ismernek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában