Kunpeszér

2019.05.27. 13:37

Tengelytörő utak ellen harcolnak a kunpeszériek

Közel egy évtizede harcolnak azért a kunpeszériek, hogy megújuljon a települést Tatárszentgyörggyel összekötő 5205 számú út Bács-Kiskun megyei szakasza. A lakosok ez idáig már többszörösen felhívták a közútkezelő figyelmét a Kunpeszér és a Pest-megye tábla közötti mintegy négy kilométeres út állapotára.

Gulyás Sándor

A településről nagyon sokan járnak dolgozni Kecskemétre. A legrövidebb út Tatárszentgyörgyön keresztül vezet, így nap, mint nap kénytelenek igénybe venni a lassan már életveszélyes állapotban lévő szakaszt. Az aszfaltburkolatban hatalmas kátyúk tátonganak, az út felülete és a padka töredezett, a toldozás-foltozás ma már, mondhatni hiába való. A megoldást a szakasz újra aszfaltozása jelentené, ám erre egyelőre még ígéret sem született. A kunpeszériek elkeseredésükben úgy határoztak, hogy aláírásba kezdenek, hátha végre komolyan veszik jogos igényüket az illetékesek. Ez idáig mintegy kétszáz aláírás gyűlt össze, a dokumentum rövidesen a közútkezelő asztalára kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában