kecskemét

2019.05.22. 16:15

Szanyi Tibor: az MSZP-é a legversenyképesebb választási program

Az MSZP európai parlamenti zárókampánya részeként A Fidesz repült a Néppártból, a Mercedes pedig befékezett! címmel tartott szerdán sajtótájékoztatót Szanyi Tibor, a párt EP képviselője.

Horváth Péter

Szanyi Tibor elmondta, hogy az MSZP kínálja a legversenyképesebb európai parlamenti választási programot. Fontos eleme az európai minimálbér, az európai nyugdíj, és az európai családi pótlék. Szanyi Tibor szerint a bejutásra esélyes európai pártok nem támogatják az illegális migrációt, így az MSZP sem, ezért amikor a Fidesz bevándorláspárti többségről beszél, akkor képtelenséget állít. A Fidesz kormány viszont 2017-ben 117 ezer EU-n kívüli embernek adott letelepedési vagy tartózkodási engedélyt hazánkban. Szanyi Tibor szerint közvetlen összefüggés van a Mercedes gyárbővítés leállítása és a Fidesz néppárti tagságának felfüggesztése közt. Úgy véli, hogy ha nem talál a Fidesz utat egy demokratikus pártcsaládba sem, akkor ahhoz a kisebbséghez tartozik majd, melynek nincs ráhatása az európai folyamatokra. Mint mondta, csak az MSZP felől rendelkezik bizonyossággal, hogy tagjait az európai szocialisták és demokraták között tartja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában