ítélet

2019.05.29. 10:13

Jószándékú szomszéd okozta a kendertermesztő vesztét

Februárban betörtek egy csólyospálosi tanyára, ezt valamelyik szomszéd észrevette, és ahogyan azt kell, hívta a rendőröket. A helyszínelők aztán kenderültetvényre bukkantak a ház pincéjében.

Hraskó István

Saját fogyasztásra kezdett kannabisz-termesztésbe egy 44 éves tiszaszigeti férfi 2018 őszén csólyospálosi tanyájának pincéjében. Az interneten rendelt magvakat cserépbe ültette, a megfelelő növekedés érdekében a helyiséget szellőzőberendezéssel, világítással látta el, majd amikor a növények kifejlődtek, azokat dugványozással szaporította. A leveleket, ágvégződéseket, megszárította, abból rendszeresen fogyasztott, a megmaradt marihuánát pedig a tiszaszigeti lakásán tartotta – mondta el dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a megyei főügyészség szóvivője.

Aztán idén februárban betörtek az életvitelszerűen nem lakott tanyára. Valamelyik szomszéd észrevette ezt, és kihívta a rendőröket, a helyszínelés során pedig fény derült a titkos ültetvényre, a zsaruk ugyanis a pinceablakon betekintve észrevették az összesen harminc tő kendert. A rendőrök magvakat, műszaki és villamossági eszközöket is lefoglaltak, és a tulajdonos tiszaszigeti lakásán is találtak a növényi maradványokból. A lefoglalt ágvégződések kábítószer tartalma a csekély mennyiség felső határa háromszorosának, míg a kendertövek a hatszorosának felelnek meg, de összességében sem érik el a jelentős mennyiség alsó határát.

A büntetlen előéletű, szabadlábon védekező férfit az ügyészség termesztéssel és tartással elkövetett kábítószer birtoklás bűntette miatt a gyanúsítotti kihallgatásától számított harminc napon belül, múlt pénteken bíróság elé állította. A Kiskunhalasi Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően a férfit bűnösnek mondta ki és 1 év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet a kihirdetéskor jogerős lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában