kunszentmiklós

2019.05.03. 16:24

A jövőnk a tétje az Európai parlamenti választásnak

Az Európai parlamenti választásnak soha nem volt még akkora tétje, mint a mostaninak. Az emberek a jövőről döntenek, arról, hogy az Európai Unió a nemzetek Európája és az európai emberek közössége marad-e vagy e helyett bevándorló kontinenssé válik – jelentette ki csütörtökön, a Kunszentmiklóson megtartott EP fórom dr. Salacz László, a térség országgyűlési képviselője.

Gulyás Sándor

A kormánypárt május 26-ig, az EP-választásokig közel 220 helyszínen tart fórumot, melyek célja, hogy minél több emberhez eljussanak, minél több választópolgárral tudjanak személyesen is találkozni, és beszélni a választás tétjéről a FIDESZ vezető politikusai, a téma szakértői. Kunszentmiklósra dr. Salacz László, a térség országgyűlési képviselője és Font Sándor, országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Mezőgazdasági bizottságának elnöke látogatott el.

– A migráció ügye stratégiai kérdés, amely évtizedekre meghatározhatja Európa, és benne Magyarország sorsát. A most meghozott döntések következményeit gyermekeink fogják viselni. Ugyanúgy, ahogyan Nyugat-Európában a jelenleg zajló társadalmi folyamatokat a 20-30 évvel korábbi döntések határozzák meg, melynek eredménye a migrációs helyzet – hangsúlyozta a fórum előtti sajtótájékoztatón dr. Salacz László.

A fideszes politikus egyben kiemelte a brüsszeli bevándorláspolitika ellentmondásait, miszerint a nyugat-európai döntéshozók mára jutottak csak el arra a szintre, hogy a migrációt meg kell állítani, ám ezt csak a szavak szintjén teszik, továbbra is a betelepítésben gondolkodnak, migránsvízumot akarnak bevezetni és több pénzt kívánnak fordítani a bevándorláspolitikára. Ehhez asszisztál hazánk balliberális ellenzéke, akik igazából egy dologban értenek csak egyet, miszerint támogatják a brüsszeli bevándorláspolitikát – mondta a politikus.

Az igazi kérdés, hogy vajon visszaszorul-e a bevándorlás pártiak nagy köre, képesek leszünk-e megvédeni keresztény kultúránk értékeit. Annál is inkább, mivel a migráció hosszabb távon lakosságcserét jelent, a bevándorlóknál ugyanis jóval magasabb a születések száma, mint az európai keresztény embereknél – emelte ki Font Sándor, országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Mezőgazdasági bizottságának elnöke.

– A magyar kormány alapelve, hogy a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, és nem a bajt Európába hozni, erre szolgál az 2017-ben elindított „Hungary Helps” (Magyarország segít) elnevezésű program. Európában ma egy bevándorló család fenntartási, lakhatási költségeiből Szíriában (amit a magyar és a lengyel kormány megtett) 3-5 lakás, Afrika területén 10 lakás építhető fel. A programot tehát sokkal érdemesebb lenne az európai unió szintjén folytatni – mondta el Font Sándor, aki egyben felhívta a figyelmet arra is, hogy az EP választás a mezőgazdaság jövőjét is érinti. A támogatások csökkentése élelmiszer áremelkedést és minőségromlást eredményez, melyet az unió valamennyi polgára meg fog érezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában