kecskemét

2019.04.07. 07:00

Százak futottak az autizmussal élőkért Kecskeméten – videóval

Mintegy háromszázan futottak szombaton az Autizmus Világnapja alkalmából megrendezett programsorozat utolsó állomásán, a Futni-kék! Belvárosi együtt-futáson Kecskeméten.

Horváth Péter

A futók a Kossuth-szobortól rajtoltak és haladtak a Kálvin téren és a Rákóczi úton keresztül a Vasútkertig, majd vissza. A versennyel immár 2015 óta hívja fel a figyelmet az autizmussal élők felé tanúsított türelem és az együttérzés fontosságára a kecskeméti Autista Gyermekekért Egyesület. Csille Lajos, az egyesület vezetőségi tagja elmondta, hogy hazánkban Kecskeméten a legjobb az autizmussal élők ellátása. Várhatóan idén szeptemberben nyílik meg a felnőttellátó, ami 24 autizmussal élőnek biztosít majd nappali ellátást. Jelenleg 123 ellátott gyerek van a rendszerben.

Az eseményhez évek óta csatlakoznak a katonák is, idén több mint 240-en regisztráltak a kecskeméti légibázisról és egyéb alakulatokból. Grécs György ezredes, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis törzsfőnöke elmondta, hogy a kék szín kötelezi őket a részvételre, hiszen, a légierő kék színe megegyezik az autizmust szimbolizáló kék színnel, s kötelességüknek érzik kifejezni támogatásukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában