Kecskemét - Abony

2019.04.11. 07:00

Száz kilométeres kerékpártúrára hívják a bringásokat

Szép nagy, egész pontosan 96 kilométeres kört tehetnek meg a Magyar Kerékpárosklub kecskeméti csapatához csatlakozók vasárnap: abonyi kirándulást terveznek, múzeumlátogatással egybekötve.

Hraskó István

A bringások április 14-én 8 órakor indulnak majd a kecskeméti főtérről (gyülekező 7.30-tól a nullkilométerkőnél). Először Nagykőrösre tekernek, majd a kocséri Kutyakaparó Csárda érintésével Kőröstetétlenen pihennek meg. Utána Abonyba érve körülnéznek a főtéren, valamint a múzeumot is megtekintik, amit az igazgató csak a kedvükért nyit ki. A túrázók a tárlatvezetés során a hagyományos alföldi tanyavilágot, falusi életmódot ismerhetik meg kicsit jobban. Visszafelé Törtelen és Nagykőrösön keresztül bicikliznek Kecskemétre, tervezett visszaérkezés este 6 óra körül.

A túra távja 96 kilométer, vezetője: Hársch Ferenc (70/339-70-41). A túra nyílt, ingyenes, bárki számára teljesíthető.

Felszerelésként tavaszi, kerékpáros ruházat ajánlott, esővédő, hideg élelem és víz, és persze tartalék belső. A fejvédő és fényvisszaverő mellény ugyancsak ajánlott.

Ez a kirándulás is része Magyar Kerékpárosklub kecskeméti szervezete túrasorozatának, amelynek végén értékes nyeremények találnak gazdára. Aki a túrasorozat túráiból legalább négyet igazoltan teljesít, részt vesz a nyilvános sorsoláson, amelyen a főnyeremény egy kerékpár. De ezen kívül is még sok értékes nyereménnyel gazdagodhatnak a rendszeres túrázók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában