galéria

2019.04.26. 20:16

Négy versenyző nevezett a Kecskemét Bora címért

A Gedeon Birtokon készült Irsai Olivér és a Damax Kft. kövidinka borai kapták a Kecskemét Bora címet az idén. Az erről szóló elismerést Varga Árpád és Dabasi Gábor cégvezetők vették át péntek délelőtt Kecskeméten.

Barta Zsolt

Varga Árpád kezében az Irsai Olivér és Dabasi Gábor kezében a kövidinka bor

Fotó: Gulyás Sándor

A Hírös Agórában rendezett programon a kistérségi borverseny díjkiosztó ünnepségét is megtartották. Gaál József alpolgármester fontosnak nevezte a borkészítést, mivel a városba érkező vendégeknek a mi világunkból tudunk egy darabkát átadni. Hangsúlyozta, hogy komoly előkészítő munka után hozták meg a végeredményt. A könnyű illatos gyümölcsös jellegű fehérborok voltak a népszerűek a zsűri előtt – tette hozzá a városvezető. Az idei megméretésre 16 nevező – cég, kistermelő és intézmény – 69 mintával nevezett. A borok közül 45 fehér, 11 rozé és 13 vörös volt. A zsűri nem fukarkodott az érmekkel. Nyolc arany, 24 ezüst és 17 bronz minősítést osztottak ki. A minták között világ-, régi ismert fajták mellett ott voltak az újak is. Így az ítészek ízlelhettek kántor, karát, heuréka és generosa borokat is. A Kecskemét Bora címre az idén négy termelő nevezett 15 mintával. Közülük kellett kiválasztani a legjobbat. Több forduló után az Izsák határában működő Gedeon Birtok Irsai Olivér és a lakiteleki feldolgozóval rendelkező Damax Kft. kövidinkája az idén Kecskemét borai. A zsűri ugyanis nem tudott jó szívvel közül választani. Kecskemét Megyei Jogú Város Nagydíját a Dimenzió Borászat kapta. A Kunsági Borvidék Hegyközségi Tanácsának Díját a Gedeon Birtok Kapta. A Mathiász János Hegyközség Díját a Füle Családi Borászat kapta. A Mathiász János Borrend Díját a NAIK kecskeméti intézete nevében dr. Kerényi Zoltán vette át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában