Kiskunhalas

2019.04.24. 11:48

Kiskertet kaptak az óvodások Halason

A Halas és Környéke Gazdakör kezdeményezésére a kiskunhalasi és a járásban lévő óvodában létesítettek konyhakerteket.

Pozsgai Ákos

Maguk vetnek és öntöznek is

Fotó: Mongyi Marianna

A programot többek között a Nemzeti Agárkamara, a Magyar Gazdakörök Országos Szövetsége, valamint több vállalkozó és pénzintézet is támogatja. Elsőként a Szilády Áron utcai oviban adták át a konyhakertet, ahol az ovisokat külön jelek igazították el, hogy kinek hol lesz a saját kertje.

Minden gyermek kapott egy kiskertet, amibe saját kézzel vetik a magot, majd locsolják, gondozzák a növényeket. A gyerekek a gazdakör szakembereinek a segítségével tanulhatják meg játékos formában a kertgondozás alapjait, ismerkednek meg a különböző kerti növényekkel. A nagycsoportosok elsőként zöldhagymapalántákat ültettek a földbe.

– A kezdeményezés célja, hogy már óvodáskorban megszerettessék a gyerekekkel a természet közelségét, a kertészkedés örömét, hogy közel kerüljenek a zöldség- és gyümölcstermesztéshez, a mezőgazdasághoz – hangoztatta Csanádi Lajos, a Halas és Környéke Gazdakör elnöke.

Maguk vetnek és öntöznek is
Fotó: Mongyi Marianna

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában