Kiskunfélegyháza

2019.04.29. 20:00

Kincsesládába helyezett tárgyakkal üzennek a jövőnek Félegyházán

Alapkő helyett kincsesládát helyeztek el Kiskunfélegyháza főterén, a Zöldváros beruházás egyik kiemelt helyszínén hétfőn délután.

Vajda Piroska

A város gyermekei nagy-nagy lelkesedéssel töltötték meg üzeneteikkel, ajándékaikkal a kincsesládát, amelybe jövő nemzedékének szánt üzenetek mellett az ilyenkor szokásos tárgyak, mint például újságok, a jelenkori képviselő­-testület névsora is belekerült. A láda ötven év múlva kerül ismét napvilágra. A hétfői ünnepségre a gyerekeket is meghívták, akik a láda pontos koordinátáiról kincses térképet kaptak ajándékba.

Csányi József polgármester ünnepi beszédében elmondta, a Félegyháza újjáépül program egyik mérföldköve a Zöldváros projekt, melynek során mintegy 2 milliárd forintból valósul meg a városközpont rehabilitációja. A jövő nemzedékének szánt üzenetében hangsúlyozta: 2019-ben Félegyháza olyan mértékű változáson megy keresztül, mely az egész település arculatát, építészetét és szellemiségét hosszú évtizedekre nagymértékben meghatározza.

– Rendkívül ritka lehetőség, hogy megélhet az ember olyan változást, amely akár 100 évre kihatással bír szülővárosára. Még ritkább adomány, ha az ember városvezetőként ezt a folyamatot irányíthatja, legjobb tudása szerint befolyásolhatja. A városvezetéssel egy olyan jövőbeni Kiskunfélegyházát szeretnénk megteremteni, ahol a közösségi tereket nyüzsgés, vidámság, gyermek zsivaj tölti meg. Igazán megtisztelő és szívet melengető érzés gyermekeink, unokáink számára egy méltó örökség megteremtésén munkálkodni – tette hozzá Csányi József.

Az ünnepségen részt vett Rideg László a Bács-Kiskun megyei közgyűlés elnöke is, aki elmondta, hogy a megyei önkormányzat 63 millió forint uniós forrást hasznosíthat Bács-Kiskun megye fejlesztésére. Ebből a keretből Kiskunfélegyházán valósulhat meg a megye legnagyobb beruházásaként a kétmilliárd forintos Zöldváros projekt. De a megye második legnagyobb beruházása is Félegyházán indulhat le, 1,4 milliárd forintból valósulhat meg az Ipari Park fejlesztése – részletezte a megyei közgyűlés elnöke.

Lezsák Sándor országgyűlési képviselő a jövő nemzedékének szóló üzenete mellett többek között egy 1956-os emlékérmet, a lakiteleki rendszerváltó sátor egy darabját, egy Mindszenty képet és egy névjegyet rakott a kincsesládába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában