Kecskemét

2019.04.05. 09:41

Jótékony céllal megpakolták a sulizsákokat textilekkel

A Katedra Általános Iskola, Gimnázium, Informatikai és Művészeti Szakgimnázium idei tanévének egyik kiemelt célja a diákok környezettudatosabbá nevelése.

Sebestyén Hajnalka

655 kiló textilt gyűjtöttek össze

Forrás: Petőfi Népe

Ennek jegyében a korábbi évekhez hasonlóan idén is csatlakoztak a Fenntarthatósági témahéthez. A központilag felajánlott témák közül több terítékre került: a diákok ismerkedtek az okosvárossal, a passzív házzal, a vizes élőhelyekkel és a hulladékproblémával. A cél az volt, hogy a tanulók ténylegesen tegyenek a környezetük védelme érdekében.

Szerémi Éva Krisztina tanárnő elmondta: a fő téma a textil-újrahasznosítás volt, így az intézmény csatlakozott a Sulizsák – Göncölj a Földért! elnevezésű programhoz. A diákok egyrészt előadás keretében részletesen hallottak a textilszemétről, a textilipar környezetszennyező hatásáról, a textil-újrahasznosítás lehetőségeiről, másrészt összegyűjtötték a számukra már feleslegessé vált textil- és ruhaneműket.

655 kiló textilt gyűjtöttek össze
Fotó: Petőfi Népe

A program igazán sikeres volt. A diákok nagyon élvezték, hogy nemcsak új ismeretekre tehettek szert, hanem megtölthették a Sulizsákokat is. Az iskola összesen 655 kilogramm textilt gyűjtött össze, melyek nem szemétként terhelik a környezetet. Egy részüket, a jó állapotban lévő ruhaneműket, textíliákat felajánlják a rászorulóknak, a többit pedig újrahasznosításra bocsátják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában