kecskemét

2019.04.24. 13:24

Babaköszöntő csomagot kapnak a kecskeméti újszülöttek családjai

Július 1-jétől körülbelül 12 ezer forintos csomagot kap az önkormányzattól minden kecskeméti újszülött családja, benne babaápolási termékekkel és a Magyar népmesék sorozat meséit tartalmazó kötettel.

Hraskó István

Szemereyné Pataki Klaudia

Forrás: baon.hu

Fotó: Hraskó István

Minderről Szemereyné Pataki Klaudia polgármester beszélt hagyományos közgyűlést megelőző szerdai sajtóreggelijén. A kezdeményezésről csütörtöki ülésén fog tárgyalni a képviselő-testület. A körülbelül bruttó 12 300 forintos babaköszöntő csomagba az előterjesztés szerint szundikendő, csörgő és popsikrém is kerülne, és azt javasolják, hogy minden kecskeméti lakó vagy tartózkodási hellyel rendelkező, életvitelszerűen a városban élő újszülött családját támogassák vele az év második felétől, azaz július 1-jétől. A csomagot várhatóan a védőnők fogják elvinni a családokhoz. A polgármester kiemelte, ezzel is szeretnék erősíteni a kisgyerekes családok Kecskeméthez való kötődését, és egy emléket ajándékozni részükre.

Szemereyné Pataki Klaudia megemlített néhány számadatot a tavalyi költségvetés zárszámadásából. 10 milliárd forint volt a vagyonnövekedés, 300 millió forint eszközök amortizációja, de ennél sokkal többet költöttek pótlásra, és közel 2,8 milliárd forintot épületek felújítására. A polgármester hangsúlyozta azt is, hogy a helyi adókból származó bevétel 1,6 milliárd forinttal nőtt, így már 12,6 milliárd forint. Városüzemeltetésre tavaly az egy évvel korábbinál 600 millióval többet fordítottak, a civil szervezetek támogatása pedig eléri az 1,3 milliárd forintot. Ugyanakkor felhívta arra is a figyelmet, hogy az adóbevételek ilyen ütemű növekedésével nem lehet 2021 után kalkulálni, országszerte lassulnak az autóipari beruházások, és ez alól Kecskemét se kivétel.

Szemereyné Pataki Klaudia
Fotó: Hraskó István / baon.hu

A polgármester a Jobbik múlt heti sajtótájékoztatójára reagálva kijelentette: Homokbányán a már megkezdett bérlakásprogramot folytatják, 38 lakóegységet alakítanak ki a városba érkező munkavállalóknak; ahogy fogalmazott: nem a klasszikus, lecsupaszított munkásszállásról, konténerlakásokról van szó, hanem kulturált, színvonalas lakókörnyezetet szeretnének biztosítani a dolgozóknak – és nemcsak az ukrán vendégmunkásoknak, hanem az ország más részeiből, mondjuk Miskolcról ideköltözőknek is. A polgármester az ellenzéki frakcióvezetőket egyeztetésre hívta, és kérte őket, hogy a választási kampányban is tartózkodjanak az olyan kijelentésektől, amelyekkel komoly károkat okozhatnak Kecskemétnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában