közönségtalálkozó

2019.03.19. 11:54

Nagy sikert aratott az Apró mesék Kecskeméten

Közel telt ház várta az Apró mesék című filmet és az azt követő közönségtalálkozót az Otthon Moziban hétfő este. A vetítést követően az érdeklődő közönség Szász Attilát, a film rendezőjét, és Szabó Kimmel Tamást, a főszereplőt faggatta.

Szerencsés Vivien

Szász Attila, az Apró mesék rendezője

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Kovács Tamás

Apró mesék, hatalmas közönség – ez várta azt a nem kevés számú érdeklődőt, aki ellátogatott kedd este az Otthon Moziba. A március 14-én bemutatott magyar filmet Szász Attila rendezte, akinek olyan filmek sorakoznak a neve mellett, mint a Félvilág, vagy A berni követ. Utóbbi alkotásából már ismerhetjük Szabó Kimmel Tamást, akit ezúttal is főszereplőjének választott, de a színész neve nem lehet ismeretlen a magyar közönség számára sem, hiszen olyan mozifilmekben láthattuk, mint a Made in Hungária, vagy az 1945.

A film a második világháborút követő zűrzavarban játszódik Magyarországon, amikor is egy szélhámos (Szabó Kimmel Tamás) igyekszik hasznot húzni a kialakult káoszból úgy, hogy eltűnt férfiak szeretteihez látogat el azzal a mesével, hogy ismerte az adott katonákat, bajtársak voltak a háborúban. Hazugsága miatt azonban menekülni kényszerül Pestről, és egy erdőben húzza meg magát, ahol egy nő (Kerekes Vica) és a fia (Tóth Bercel) fogadják be. Miközben harcol saját háborús rémálmaival, beleszeret az asszonyba, akinek a férje bármikor hazatérhet a frontól.

A film elkészítésében nagy szerepet játszott Köbli Norbert forgatókönyvíró is, aki már számos filmben volt Szász Attila alkotótársa.

– Korábban mindketten filmkritikusok voltunk, ami egy jó képesség, hiszen tudjuk, hogy mi tetszik, mi nem, és hasznos a filmiparban, hogy ezt meg tudjuk fogalmazni – árulta el a rendező.

A közönségtalálkozóra sajnos Kerekes Vica színésznő betegség miatt nem tudott eljönni, de Szász Attila és Szabó Kimmel Tamás így is sok kulisszatitkot osztott meg a hallgatósággal.

– Tamásra a The Voice című műsorban figyeltem fel, majd később a Made in Hungáriában győzött meg tehetségéről. A berni követben már ő lett az egyik főszereplő, akit így casting nélkül választottunk – mesélt a főszereplőválasztásról a rendező.

– Megfogadtam, hogy ezt az embert nem eresztem – vallott nevetve Tamás arról, hogy örül az újabb közös munkának a rendezővel. Hozzátette, hogy közelebb állnak hozzá azok a szerepek, melyekben egy összetett karaktert kert megformálnia, így a hasonló atmoszférájú történelmi filmek.

Szász Attila, az Apró mesék rendezője
Fotó: Kovács Tamás / MTI Fotó

A film több érdekességet is tartogat a nézők számára. Az egyik, hogy valós része is van az alkotásnak, hiszen a benne látható apróhirdetések létező, valós hirdetések voltak. A másik, hogy nem gondolnánk ugyan, de a kisfiút alakító Tóth Bercelnek ez volt az első szerepe a mozivásznon, hiszen eddig csak színházban játszott, de Szabó Kimmel Tamás elmondása szerint profi munkát végzett és könnyű volt vele együtt dolgozni.

A kecskeméti nézők körében bizonyára nagy sikert aratott a film, hiszen a majdnem két órás vetítés után még több mint 45 percet beszélgettek az alkotóval és a főszereplővel, majd vastapssal búcsúztatták őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában