galéria

2019.03.02. 13:05

Mesemondók találkoztak a Forradalom utcai oviban

Huszonnegyedik alkalommal rendezték meg Kecskeméten, a Forradalom utcai óvodában pénteken a Micimackó Mesemondó Találkozót, nagycsoportos óvodások részére.

Hraskó István

Fotó: Bús Csaba

A nagy hagyományokra visszatekintő találkozóra idén tizennyolc vállalkozó kedvű kisgyerek érkezett a város óvodáiból – tudtuk meg Obbágy Tiborné intézményvezető-helyettestől. A részvevők bátran, segítség nélkül mondták el a kiválasztott mesét, amelyet már két-három hete gyakoroltak az óvónőkkel és otthon a szüleikkel. Megkötés nem volt, népmesével és mai, modern történettel egyaránt lehetett nevezni. A klasszikusok még mindig nagy népszerűségnek örvendenek, többen A kis gömböccel vagy A kiskakas gyémánt félkrajcárjával álltak ki. A zsűriben az óvoda két korábbi munkatársa, a rendezvény elindításában jeleskedő Butka Gáborné és Faragó Istvánné is helyet foglalt. Természetesen nem versenyről volt szó, így minden mesemondó kis meglepetés-ajándékkal mehetett haza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában