Izsák

2019.03.27. 20:30

Madarassy László tiszteletére avattak emléktáblát Izsákon

Madarassy László, az 1840-ben Izsákon született hírlapíró, szerkesztő, író és királyi ügyész tiszteletére állítottak emléktáblát Izsákon, a városházán. A kedden leleplezett emléktáblát a kecskeméti Porta Egyesület és az izsáki önkormányzat közösen állította.

Horváth Péter

Mondok József és dr. Lovas Dániel leplezte le az emléktáblát

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Horváth Péter

A település szülötte már fiatalon ügyvéd és a jogakadémia oktatója lett, később királyi ügyésszé nevezték ki, aki 1868-ban megalapította Kecskemét első hírlapját, a Kecskeméti Lapokat, ami hazánk egyik legrégebben működő újságja. Madarassy László a lap felelős szerkesztője, majd társszerkesztője volt, amíg 1881-ben leköszönt hivataláról. Ezután bejárta Amerikát, és regényei igen népszerűvé tették, 1889-től halála évéig, 1893-ig Kispest jegyzője volt.

Mondok József és dr. Lovas Dániel leplezte le az emléktáblát
Fotó: Horváth Péter / Petőfi Népe

Az eseményen Mondok József, Izsák polgármestere köszöntötte a jelenlévőket, majd dr. Lovas Dániel, a Petőfi Népe és a Kecskeméti Lapok volt főszerkesztője ismertette Madarassy László életútját és munkásságát. Kertész Csaba, Kispest alpolgármestere szólt Madrassy Lászlónak a település felemelkedésében játszott szerepéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában