Kecskemét

2019.03.14. 14:25

Az Eötvös dinasztia legifjabb tagjának a tevék a kedvencei

Március 14–17-e között újra Kecskeméten vendégszerepel az Eötvös Cirkusz. Műsoruk címe: Egyszerűen nagyszerű! Minden benne lesz, ami egy klasszikus cirkuszból nem hiányozhat, és mindezt ötvözik a legmodernebb irányzatokkal.

Sebestyén Hajnalka

Larissza és Lorienn is fellép a műsorban, míg Leonard babakocsiból nézi az előadást

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Méhesi Éva

Ha március, akkor sok-sok éve már, hogy az Eötvös Cirkusz társulata Kecskeméten is bemutatja legújabb műsorát. Hétfőn érkeztek meg a hírös városba, a sátrukat kedden állították fel a vasútállomás mellett, a volt KTE-pályán, szerdán az utolsó simításokat is elvégezték, beállították a hang- és fénytechnikákat, próbáltak, csütörtök este pedig premier.

– Nagyon szeretünk Kecskemétre jönni, mindig nagyon kedves közönség fogad itt minket – mondta Eötvös Adrienn, aki szinte egész családjával együtt fellép a műsorban.

Az idei műsorban ugyanis már a nagy múltú cirkuszdinasztia legkisebb tagjai közül is ketten – Eötvös Loránd és Adrienn lányai –, a 10 éves Lorienn és a 7 éves Larissza is manézsba lép. Van egy közös levegőakrobata-számuk és Lorienn egy önálló függönyszámot is előad. Kisfiuk, a kétéves Leonard sem marad a lakókocsiban, pici kora óta ott ül a babakocsiban minden előadáson. Kedvencei a tevék.

– Idén újra fellépek én is, zsonglőrszámmal, férjemmel közösen – tette hozzá Adrienn, akinek egyébként a fő száma a hulahopp. – Az elmúlt években, amíg várandós voltam, illetve Leonard pici volt, a popcornárusításban és a zenepultban segítettem.

Loránd a porondmester, de velem együtt most fellép – jegyezte meg.

Az Eötvös családdal a nagy méretű lakókocsijukban beszélgettünk, mely korszerűen felszerelt, viszonylag tágas, bár öt személy részére azért a mindennapokban néha szűkösnek bizonyul.

– A lányok már nagyok, így megörökölték az én gyerekkori lakókocsimat, mely a nagy lakókocsink mellett parkol. Az a nappali játékszobájuk, de az éjszakákat velünk töltik, a nagy kocsiban lévő gyerekszobában – mutatta be nem mindennapi életterüket az édesanya, aki maga is egy híres cirkuszdinasztia, a Wertheim család tagja.

Adrienn több mint 13 éve már, hogy az Eötvös Cirkusz társulatát erősíti. Férjével, Loránddal nagyon fiatalon, még gyermekként ismerkedett meg. Később szakmai tanácsot kért tőle, amikor a zsonglőrszámokhoz használt buzogányokat fáról plasztikra váltották cirkuszukban, és jól jött egy tapasztalt zsonglőr segítsége. Ebből a találkozásból szerelem lett. Három gyermekük született, akik számára teljesen természetes a cirkuszi élet.

– Imádom a cirkuszt! Minden nagyon klassz! Az iskola egyáltalán nem hiányzik! Csak azt sajnálom, hogy kevés korombeli gyerekkel találkozom nap mint nap – árulta el Lorienn.

Larissza és Lorienn is fellép a műsorban, míg Leonard babakocsiból nézi az előadást
Fotó: Méhesi Éva / Petőfi Népe

A két lány magántanuló. A tanév során az édesanyjukkal tanulnak, nyáron pedig egy magántanár foglalkozik velük, és készíti fel őket a vizsgára. A társulatban minden évben többféle nemzetiségű artista, akrobata megfordul, így az idegen nyelvek elsajátítása könnyen megy a gyerekeknek is. Elsősorban az angol és olasz nyelvet használják.

– Az én gyerekkoromban még máshogy volt. Mindig amerre turnéztunk, ott bejártam az iskolába néhány napra. Sok helyen kedvesen fogadtak, de nemegyszer kiutáltak. Nem volt egyszerű. Kecskeméthez azonban szép emlékek fűznek. Egyszer itt éltünk októbertől januárig, és Hetényegyházán jártam iskolába. Nagyszerű társaság volt, imádtam őket. A lakókocsink a hetényi kultúrház udvarán állt – elevenítette fel emlékeit Adrienn.

Ízelítő az előadásból

Sok-sok állat látható majd a manézsban: elefántok, lovak, kecske és liba. Érkezik Mr. Lorenz bohóc Olaszországból. Lesz különleges lézershow és LED-kosztümös produkció, sok-sok akrobata- és lélegzetelállító produkció. Az előadások kezdete csütörtök 18 óra, péntek és szombat 15 és 18 óra, vasárnap 15 óra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában