Kiskunhalas

2019.03.27. 20:11

A halasi gimnázium is csatlakozott a Rákóczi-emlékévhez

2015-től II. Rákóczi Ferenc, a Rákóczi-szabadságharc vezetőjének március 27-ei születésnapját emléknapként ünnepeljük.

Mester-Horváth Nikolett

Ennek folytatásaként az Országgyűlés – tisztelettel adózva a Rákóczi-szabadságharc emléke előtt – II. Rákóczi Ferenc erdélyi fejedelemmé történő megválasztásának 315. évfordulója alkalmából a 2019-es esztendőt II. Rákóczi Ferenc-emlékévvé nyilvánította.

A márciusban kezdődő emlékévben hazánkban és a határon túl élő magyarok körében egyaránt szerveznek programokat, hisz a Felvidéken született és végső nyugalomra is ott lelt fejedelem személyisége és élete példa lehet az egész magyarság számára.

A kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium is csatlakozott az emlékévhez névadója tiszteletére. Szerda délelőtt az iskola épülete előtt, a fejedelem szobránál tartott ünnepségen Berki József káplán beszédében hangsúlyozta, hogy II. Rákóczi Ferenc hithű katolikusként példát mutatott, hogyan becsüljük meg az életet.

Az iskola néptáncosai kimondottan erre az alkalomra összeállított produkciót adtak elő. A megemlékezés végén az intézmény vezetése koszorút helyezett el a fejedelem szobránál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában